štvrtok 4. apríla 2013

Mayské proroctvo : Hadia špirála - Christy Raedeke - Recenzia

Anotácia:
Caity bola predurčená zohrať dôležitú rolu pri záchrane ľudskej civilizácie. Je však vo veľkom nebezpečenstve. Prenasleduje ju zradná organizácia Fraternitas. Ak Caity a jej priatelia zlyhajú, vládu nad svetom prevezme táto zotročujúca organizácia. Budú mať dostatok síl a odhodlania zachrániť svet? Naplní sa starodávne proroctvo?
  • Autorka: Christy Raedeke
  • Séria: Mayské proroctvo
  • Originálny názov: The Serpent´s Coil: Prophercy of Days - Book Two
  • Preložila: Ema Liptáková
  • Počet strán: 284
  • Vydavateľstvo: FRAGMENT 


Máme tu pokračovanie prvého dielu Mayské proroctvo. Caity sa vracia späť na hrad Breidablik. V  úvodných kapitolách rozmýšľa o svojom poslaní a v hlave jej behajú rôzne myšlienky. Tento rok si musí vybrať školu do ktorej bude chodiť. Keďže nechce ísť na miestnu školu, vymyslí si plán. Keď sa jej dostane do rúk leták so školu, ktorá jej umožňuje výhody ktoré sa jej hodia, rozhodne sa že tam pôjde. Samozrejme že tam nechce ísť sama, a tak sa spýta Justine. Justine sa to páči a ako správny poslušný psík pôjde s ňou. Začína sa dobrodružstvo,ktoré sa ako inak asi nikdy neskončí  a odhalí veľa nepoznaných vecí. Objavte nové záhady spolu s Caity, Justine a Alexom! :)

Caity sa správa podobne ako v prvom diely. Niekedy mi príde ako rozmazlené dievča, ktoré rodičia poslúchnu keď čo i len pískne. Ale to iba fakt málokedy. Pri splnení proroctva sa musí najprv dostať do číny do jaskýň v Tun - Chaugu.  Ale veď prečo nie, však ? Cestovať si cez svet len tak. 
Bola celkom v pohode. Veľa razí ma prekvapila, pretože to čo rozprávala, bolo akoby bola chodiaci slovník o mayskom proroctve. Došlo to až tam, že ma normálne desila. Veď predstavte si  sedemnásť ročné dievča ktoré rozpráva veci, o ktorých vie len trochu, ale aj napriek tomu to hovorí ako keby to študovala. 

Aj tentoraz sa stretávame s jej kamarátmi, Justine a Alexom, ktorí jej pomáhajú. Justine bola úplná sympatická. Autorka ju vykreslila ako pohodovú babu. Takisto aj Alexa.  Mladík, ktorý, má rád  Caity a zároveň je výborný spoločník. Znova mi ale chýbaly chvíle spolu s Caity. Áno, boli tam ale zase nedostatočne. :/ Tieto dve decká mám z celej série najradšej! :D

A samozrejme tu nesmie chýbať opička Pán papierik. Keď som ho stretla prvýkrát, tak sa mi zapáčil. Avšak teraz ma ešte viac ohúril! :D Dokázal prísť na veci, ktoré by ľudský mozog nezvládol. :)

Príbeh aj dej bol super. Vadilo mi tam však to , že niektoré texty boli moc zložité a vedecké. Musela som si to viacej razí prečítať, aby som tomu pochopila. :) Alebo aj zdĺhavé. Autorka prichádzala s novými pomenovaniami rýchlo. 

Každopádne to bolo fajn a tento diel sa mi páčil viac než prvý. :) Bolo tu viacej napätia aj akcie. 
Veľká škoda je že Mayské proroctvo týmto dielom končí. Rada by som si prečítala aj tretí diel. :D 

Ďakujem vydavateľstvu Fragment za poskytnutie recenzného výtlačku.
Knihu si môžete kúpiť TU.

1 komentár:

Každý komentár poteší. :))