pondelok 1. februára 2016

Mesačná chvastačka xy - január


Ani sa mi nechce veriť, že už je prvého februára. Chápete? FREBRUÁRA!! Veď pred chvíľou sme si rozbaľovali darčeky pod stromčekom a oslavovali nový rok. Je to skutočne šialené. Som jediná, kto si to myslí? Snáď nie. :D Dnes som si pre vás prichystala chvastačku, ktorá obsahuje knižky, ktoré som si kúpila a dostala za niekoľko predošlých mesiacov. ;)



Na mojej vskutku nádhernej polici plnej všelijakých kníh mi trhalo oči prázdne miesto, kde mi chýbali tieto dve malé knižky Jonas a Arizona. Čítala som ich už veľmi dávno, mala som ich požičané od kamarátky a keďže ona nemala ďalšie pokračovania, samozrejme som si ich zaobstarala a pretože sa mi táto séria celkom páčila, rozhodla som sa kúpiť si tieto prvé dve knihy. ;) Zakázanú hru som dostala k recenzii, ktorú si môžete prečítať tu. Inak si ma kniha vôbec nezískala. :)


Ešte pred Vianocami sa mi podarilo vymeniť niekoľko kníh a ja som získala dosť ťažkú a veľkú knihu Between the Lines od Jodi Picoult, ktorú som stihla ako inak aj prečítať. Je to taká oddychová kniha, pri ktorej sa nemusíte namáhať rozmýšľaním. :) The Jungle Book a Piglet´s Big Movie sú detské knižky, ktoré boli za pár eur a môžem povedať, že bolo pekné prečítať si znovu tieto rozprávky.

Konečne, áno, konečne mám Labyrint: Útek. Po skvelom filme na ktorom som bola už pred rokom, páni, naozaj to bol rok?, som sa dokopala a zaobstarala si ju. Čo je druhá a smutnejšia vec je, že som ju ešte nečítala... Jj, veď to ale hádam každý pozná, no nie? Ale teším sa na ňu. Nech sneží som si našla pod stromčekom a teraz ľutujem, že som si nevybrala lepšiu knihu. Hoci sa mi najviac páčil prvý príbeh, som toho názoru, že všetky tri nestoja za nič, pretože neboli rozvinuté a dosť som sa nudila. Skoro som tú knihu ani nedočítala. Najväčší problém bol v tom, že aj keď sa jednotlivý príbeh rozbehol a začalo to aspoň trošku dávať zmysel, hneď sa skončil.


Tieto dve knihy boli neskutočne úžasné. Prvá je skvelý záver trilógie o Americe a Maxonovi. Posledná scéna mi vyrazila dych! Dostala som ju k recenzii, ktorú si môžete prečítať tu. Knižku vám rozhodne odporúčam. ;)  Nekonečné more, druhé pokračovanie Piatej vlny ♥ sa mi tiež veľmi ľúbilo. Aj keď mám nejaké výhrady, knižku som si naplno užila. Tiež som ju dostala k recenzii, ktorú nájdete tu

Btw, videli ste film Piata vlna? Páčil sa vám? Ja som bola dosť sklamaná, pretože vynechali všetky scény, na ktoré som sa tešila najviac. :)



Zakázaná láska od Tabithy Suzuma ma priam očarujúco prekvapila. Myslela som si, že to bude klasické klišé, ale autorkin štýl nie je ani z ďaleka taký. A ten koniec, omg. Bola to taká spontánna kúpa, keďže určite poznáte, ako vás v kníhkupectvách knižky dokážu lákať. :) Ďalšiu knihu, Nespútaní - pokračovanie Nevítaních som dostala k recenzii a celý môj názor si môžete prečítať tu. ;)




Čo sa stalo Mare Dyerovej? sa mi podarilo vymeniť už dávnejšie, ale som rada, že som tak urobila. Aj keď mi príde ako také divno-zaujímavé psycho, bavila ma. Jej pokračovanie Kto je Mara Dyerová? som dostala na Vianoce a teším sa, keď si ju prečítam. Dúfam, že čo najskôr. :)




Dech od Sarah Crossanovej bo úžasný, ani som si nemyslela, že ma bude tak strašne baviť. Aprílové dievča som čítala ešte keď som chodila na základku a teraz, keď som si ju kúpila, je celkom fajn si ju prečítať znovu. 




Most do krajiny Terabithia je úžasná detská kniha a ešte lepší je aj film. Spolu so Strážkyňou krvi som ju dostala, ale ešte nečítala. :)





Disney-ovky nikdy nestarnú a ja ich mám moc moc rada. Tá kopa menších sú anglické vydania a tie väčšie slovenské. Vždy mi zdvihnú náladu. ;)












No a na záver tu mám tieto dva krásne veľké plagáty, ktoré mám z nášho kina. Teším sa z nich. :D
A tu sú knihy všetky spolu:

A čo vy? Čítali ste niektoré z týchto knižiek? Aké knihy ste dostali vy? :)

8 komentárov:

  1. Waaa mega knížky! Ak si myslíš, že prvá časť Mary bola psycho, tak to nevieš, čo sa odohráva v tretej časti, to boli nervy :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DDD Tak to sa ešte viac teším! Určite si to užijem. :D

      Odstrániť
  2. Úplne súhlasím, čo sa týka Nech sneží - tiež to nebola dobrá voľba ako darček a čítala som to vyše mesiaca. Chystám recenziu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, radšej sme si mohli vybrať niečo oveľa lepšie. Ale na druhú stranu, nemôžu byť všetky knihy fantastické. :D

      Odstrániť

Každý komentár poteší. :))