streda 27. februára 2013

Padlí anjeli 1 : Thomas E. Sniegoski - Recenzia

Anotácia:
Aaron Corbet je celkom normálny chlapec, trochu samotár, sirota s problematickou minulosťou, ktorý ale dúfa, že konečne našiel tú pravú náhradnú rodinu, priateľov a zmysel života. Všetko sa však zmení na jeho osemnáste narodeniny: začne zrazu rozumieť portugalčine, latinčine a dokonca aj svojmu psovi! Jeho záver je logický – totálne sa zbláznil! Potom sa ale objavia dvaja veľmi podivní muži, ktorí mu prezradia, že je Nephilim syn smrteľníčky a padlého anjela. Aaron tomu neverí a popiera svoje nadprirodzené schopnosti. Ale musí sa so svojím dedičstvom vyrovnať a to rýchlo. Temné sily mocnejú a sú odhodlané ho zničiť...


  • Autor: Thomas E. Sniegoski 
  • Originálny názov: The Fallen 1 : The Fallen and Leviatan 
  • Počet strán: 448 strán 
  • Jazyk: slovenský jazyk 
  • Rok vydania: 2012 
  • Vydavateľstvo: CooBoo
Anjeli. Tí, ktorí radi čítajú knihy, sa s nimi určite aspoň raz stretli. A ja takisto. Padlí anjeli a Leviatan sú pre mňa novinkou. Čítala som už viacero kníh, v ktorých boli väčšinou hlavný hrdinovia anjeli. Ani v tejto to neboli inak. 

Aaron Corbet je mladík , ktorý onedlho oslávi svoje 18. narodeniny. Býva so svojimi pestúnskymi rodičmi a mladším bračekom Stevienom, ktorých veľmi ľúbi. Chystá sa zmaturovať, podať si prihlášku na univerzitu a ešte k tomu sa mu páči najkrajšie dievča zo školy. :) No, prosím . Typický tínedžer. Všetko sa ale zmení , keď dovŕši 18 rokov. V ten deň začne rozumieť všetkým jazykom . Dokonca aj svojmu psovi Gabrielovi. Pes je podľa mňa ďalší plus tejto knihy. Krásny a rozumný labrador. :) Aaron nerozumie prečo sa to deje , a začne si myslieť že mu šibe. Nakoniec zistí že je Nefilim , syn smrtelníčky a anjela. Oporou, sú mu anjeli Ezechiel (Zeke) a Kamael. Pomáhajú mu pri objasňovaní nepoznaného. Tí zlí anjeli, ktorý sa snažia dostať Aarona, nie sú mimochodom malí zlatí anjelikovia , ale poriadne zlí anjeli, ktorí bojujú na život a na smrť.

Kniha je rozdelená na dve časti a to na prvú Padlí anjeli a druhú Leviatan. Síce som to zistila až v polovici knihy, ale bolo to celkom príjemné prekvapenie. Prvá polovica je veľmi napínavá, pútavá a akčná. Aaron zisťuje a popritom odhaľuje skryté tajomstvá. Dozvieme sa zaujímavé veci , či už o padlých anjeloch alebo o ňom. Boli tu avšak aj momenty, pri ktorým mi bolo viacerých človečikov ľúto. Na konci prvej časti nastane nečakaná bitka. Druhá časť príbehu volne nadväzuje na prvú. Postupne sa spolu s Kamaelom dostávajú do nebezpečia. Na povrch vyjde aj niekoľko nových faktov. V podstate autor posiela Aarona do bitky s morskou, ohavnou príšerou, ktorá pojedá ľudí kvôli tomu aby prežila. Miestami, vlastne skoro stále mi ta príšera pripadala nechutná. No, brrr. 

Prednedávnom som zistila že táto kniha je aj sfilmovaná. Na Slovensku známa aj ako Vojna anjelov. Hlavného hrdinu stvárňuje pravdepodobne všetkým známi Paul Wesley. Nevidela som ani jeden ten film, preto nemôžem posúdiť aký bol. Jednoznačne som ale zástancom že knižka je vždy lepšia ako film. Aj keď tam boli niektoré opisy až moc zdĺhavé, tak sa mi knižka páčila. Ak máte radi anjelov, akciu, srandu ale aj napätie tak po nej rozhodne siahnite pretože sa vám bude páčiť. 

Ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia za poskytnutie recenzného výtlačku.
Knižku si môžete objednať TU.

2 komentáre:

  1. tú knihu mám už dlhšie doma, síce v češtine, ale nevadí, aj s dvojkou, ale ešte som sa k nim nedostala, hoci sa na ne tesim. inak super recenzia ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))