utorok 9. apríla 2013

Zasvätená : Cynthia Handová - Recenzia

Anotácia:

Clara sa vzoprela svojmu poslaniu a rozhodla sa z horiaceho lesa zachrániť Tuckera. Odhalí však Christianovo tajomstvo: je tiež anjelom. Spojenie medzi Clarou a Christianom sa prehlbuje, ako keby ich k sebe viazalo osudové puto. Clara ale ľúbi Tuckera a rozhodne sa s ním zostať. Situáciu zhoršuje nová vízia, v ktorej sa Clara so svojimi blížnymi ocitá na pohrebe – zúfalo sa snaží zistiť, koho stratí. Je možné zmeniť budúcnosť? Zachrániť toho, kto má zomrieť? Je možné beztrestne odmietnuť splnenie poslania? Dokáže Clara bojovať s Čiernym krídlom, ktorý ju sleduje a zahaľuje svojím nekonečným smútkom? Bude konečne Clara zasvätená do tajomstiev vlastného osudu, dozvie sa od svojej mamy všetko, čo jej zatiaľ bolo zatajované? Clara musí byť statočná – temné sily sú stále nablízku...

  • Autorka: Cynthia Handová 
  • Originálny názov: Hallowed
  • Preložila: Katarína Slivková
  • Počet strán: 344
  • Vydavateľstvo: CooBoo

Ach, zase tí anjeli. Pravda, sú neodolateľní. Knižka Nadpozemská a Zasvätená sú jej súčasťou. 
Clara v predchádzajúcom diele nesplnila svoje poslanie celkovo a preto v ňom naďalej pokračuje. Tentokrát máva podivnú víziu, ktorú nechápe. Vládne v ňom zmätok. Cintorín, strata milovanej osoby a k tomu všetkému aj pohreb? To isté som sa pýtala aj ja. Odpoveď som nakoniec našla. 

V tomto dieli nájdeme úžasný príbeh, romantiku ale aj zápletky. Tie knihu dokonale dotvárajú. Jediné, čo mi tam chýbalo, bola poriadna dávka akcie. Žiaľ, nebolo jej tam dostatok. Clara rieši istý čas víziu, chlapcov, ale aj brata a mamu. Oproti prvému dielu bola podobná, len znova nerozhodná ale aj napriek tomu príjemná. Bolo jednoduché si ju so svojimi činmi predstaviť. Nebola komplikovaná. :D
Jej mama avšak skrývala tajomstvá. To ma nútilo krútiť hlavou a hovoriť si prečo jej to po tom všetkom proste nepovie ? 

Jasné, nikto nie je dokonalý. Tu to platí tiež. Prišla vec, ktorej som sa obávala. V Nadpozemskej sme videli ako sa postupne rysoval ľúbostný trojuholník. V Zasvätenej sa dokončil. Ako inak tvoril ho Clara, Tucker a nakoniec Christian. 

Christian bol pre mňa tento raz neznesiteľný. Zmenil sa až tak, že to bolo miestami neuveriteľné. V niektorých scénach mi to prišlo, ako keby sa vtieral, aj keď to tak možno nevyzeralo. Hej, možno je to tým že som si ho v jednotke tak začlenila. 
Tucker sa naopak nezmenil. Úplne v pohode mladík. Pohodový, s občasnými chvíľkami tvrdohlavosti. Presne taký, akého má Clara rada.

Opisy tam boli aj tentokrát zväčša pomenej. To mi vyhovovalo. Dej bol pútavý a mal rýchly spád. Úplne. Pri niektorých knihách to býva, teda aspoň u mňa tak, že začiatok je pomalý a až v polovici knihe sa to rozbehne. V tejto knižke to tak práve nebolo. Bolo to neuveriteľne úžasné. Najviac zo všetkého ma, ako inak, prekvapil koniec. Mám veľmi rada spisovateľov, ktorí sa neboja napísať na papier tak krásne myšlienky, pocity a príbehy. 

Ak ste s prečítali prvý diel tejto úžasnej série, tak si rozhodne prečítajte aj tento diel. Nebudete hádam ľutovať. :DD

Ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia za poskytnutie recenzného výtlačku. 
Knihu si môžete kúpiť TU.

4 komentáre:

  1. Mne sa kniha tiež páčila, dokonca viac ako Nadpozemská. Je to taký pohodový príbeh, so skvelou históriou anjelov a akcia tam síce nebola,ale autorka píše veľmi dobe, takže mi ani nijako ectra nechýbala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chystám sa na túto sériu už dlhšie a keď počujem aká je dobrá, asi ju začnem čítať hneď teraz :)
    Pekná recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Súhlasím 8) Tiež som dnes uverejnila recenziu, knižka je skvelá 8) Táto séria má veľmi dobrý nápad, autorka vedela pekne využiť tematiku anjelov. A Tucker 8__) zlatíčko

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))