štvrtok 29. augusta 2013

Mesto kostí - film ;)

Spolu s Maťou Strakovou som si nemohla nechať ujsť tento film. Vybrali sme sa preto do kina, kde nás čakal úžasno, úžasný zážitok. Prvá vec, ktorá ma prekvapila bola tá, že aj keď to bola premiéra bolo tam nás vrátane nás celkom osem. Asi to bolo tým, že sme šli na skoršie premietanie, teda o 13:30. Alebo teda horšia varianta, že to nikto nechcel moc vidieť. 

Výzor knihy, podobne ako anotácia, u mňa vôbec nezabodoval. Človek by si myslel, že tmavá tajomná obálka človeka vzruší, nabudí - prebudí. K tomu moja druhá obľúbená farba - zelená - sa mi zapáči. No nič sa nestalo. Brala som ju len ako jednu z mnoha, ktorú si možno niekedy prečítam. 

Postupne, tak ako začali pribúdať knižky do série, som si myslela že to bude lepšie a ešte viac ma to priláka. Znova nič. Ďalej natočili film. V hlavnej úlohe skvelá herečka Lily Colins, čo je super. Potom Jamie Campbell Bower, pre mňa sympatický a vzhľadom vo filme musíme uznať, že bol veľmi príťažlivý mladík. Aj keď napríklad v Twilighte ma ako Ciaus značne desil. Simon, Robert Sheehan, v pohode kamarát. Ostatné postavy ako Magnus Bane, Isabelle či Alec skupinka by som povedala priateľských ľudí.  No, v trailery, keď som videla Magnusa tak som sa strašne zľakla, veľmi. 

Začiatok filmu, kde sa to pomaly rozbiehalo, teda ako sa to pri filme zvykne bol prijateľný a určite lákavý. Príbeh je to jednoznačne skvelý a zaujímavý. Filmové obsadenie je podľa mňa vydarené. Moc sa mi páčili efekty, aj keď nepochybne podaktoré príšerky ako napríklad "hravý čierny psík" boli dosť nechutné.

Scény sa mi páčili, taktiež napínavé momenty. Vyskytla sa tam aj chvíľa, kde som mala chuť vytrhnúť Claru z plátna aspoň na moment a prefackať ju. Románik medzi Jacom a Clare bol podľa mňa ničím moc desivý alebo skôr milý. 
Z hľadiska napínavosti prípadne akcie som sa nemýlila a bolo jej tam veru že výdatne. Podarené scény nechýbali, ale ani tie, pri ktorých si povieme "jééééj". ;) Tie boli zlaté. 

Tiež sme sa spolu a z chuti nasmiali. Film je to skvelý no s knihou to porovnávať nemôžem, pretože tú som nečítala. Po tom, čo som videla film som mala chuť nabehnúť do kníhkupectva a kúpiť všetky tri diely. :) Názor som zmenila a jednoznačne si to chcem prečítať, pretože aj keď film bol nádherný,  v knižkách je to vždy o niečo iné. Ak ste na tento film narazili, nepochybne si ho choďte pozrieť. Za tie peniaze a mega super úžasné spracovanie príbehu to rozhodne stojí ! 

P.S.: Keby má niekto doma nechcený plagát Mesta kostí, tak mi určite napíšte. Ja si ho rada vezmem. :D







4 komentáre:

  1. Vypadá to skvěle. Až si přečtu knihu kouknu na film. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. "Just porn" 8DDDDDDD to interview si nájdem! 8DDD
    Skvelý film, veľmi sa mi páčil 8) Dačo si pomenili, ale určite odporúčam aj knihu. Trošku né to je, viac rozdelené, lebo veď kniha je hrubá, ale zase pekne to spracovali, tie akčné scény boli strašne cool, Luke-a, Valentine-a a Jace-a zbožňujem! 8P Lilly Collins je super herečka a tie vtipné a ironické scény sú úžasné 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež som z filmu dosť nadšená :D Úžasný bol :D A musím tú knihu si zaobstarať :D
    Ale keby si chcela ísť ešte na niečo do kina, tak sa kľudne ozvi :D :D

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))