štvrtok 15. mája 2014

Add yours - máj

Add yours. Tak sa volá nová knižná reťazovka, ktorú vytvorila Judith. Presnejšie o čo ide sa dozviete TU. Keby vám to mám rozpisovať, ste tu do rána. ;)
Prišiel nový mesiac a s ním aj nové otázky. Poďme na to. :D
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Autor, pri ktorého cliffhangeroch si idem vytrhať vlasy.

*Cliffhanger = otvorený koniec knihy, ktorý väčšinou obsahuje nejaký šoker a nedá nám po nociach spávať, kým čakáme na ďalší diel :)

To, že kniha skončí v tom najlepšom priam nenávidím. Bohužiaľ, stáva sa mi to pomerne často. Nejako vás autori predsa musia presvedčiť aby sme si prečítali pokračovanie. ;) TO, ako som nadávala keď som dočítala prvý alebo druhý diel Hier o život resp. Skúšky ohňom si pamätám ešte doteraz. Predvčerom som dočítala Rezistenciu, keďže som si dala za úlohu prečítať si ešte raz všetky tri knihy pre filmovou Divergenciou, a naozaj som bola prešťastná, že mám pri sebe aj Experiment. Keby nie, určite ma môže aj šľak trafiť.


Autor, ktorý by mohol vydávať knihy ČASTEJŠIE.

Myslím, že knihy navyše od Johna Greena alebo Suzanne Collinsovej by určite nezaškodili. ;)

Kniha, ktorú každý vychvaľuje a ja vôbec nechápem prečo.

Pravdepodobne nebudete súhlasiť, no mňa absolútne nezaujala kniha od Richelle Mead. Upírska akadémia má niečo do seba, ale že by som z nej dostala infarkt ako pri iných, tak to nie. Avšak, pokračovanie by som si chcela prečítať. Ale len vďaka Christianovi. Druhý pán na holenie - Cassandra Clare a jej hrozne obdivovaná a obľúbená séria Nástroje smrteľníkov. Ako vážne ? Čo na tom vidíte ?? Potom si ešte spomínam na knihu Triaška od Maggie Stiefvaterovej pri ktorej sa mi podarilo viackrát zaspať. Hoci mám aj pokračovania, vôbec som ich neprečítala a v najbližšej budúcnosti ani neplánujem.

Kniha, ktorá je v mojej knižnici najcennejším úlovkom.

Je ňou titul s názvom Alex na ex od spisovateľky Alyson Noel. Podarilo sa mi ju vyhrať dokonca u Judith pred rokom. Nechýba v nej ani venovanie a podpis. ;) 

Postava, ktorá by si zaslúžila vlastnú knihu.

Fúú, no podľa mňa by si vlastnú knihu zaslúžil Warner a Kenji zo série kníh Som roztrieštená od Tahereh Mafi. Hoci nie od začiatku, no postupne si ma získali. Príbeh z ich pohľadu by jednoznačne vyzeral ešte zaujímavejšie. Mám ich neuveriteľne rada. Zlatíčka. ♥

Postava, ktorú z celej duše nenávidím.

Bŕŕ. Tak tu nie je o čom premýšľať. Prezidentka Coinová a Snow z Hier o život. Ako ste iste pochopili, ani trochu ich nemám rada. Ešte že skončili, tak ako skončili. :D

Hrdina, ktorý si môže dovoliť nevyzerať perfektne.

 ♥ PeetaNapadol ma ako prvý. No jednoducho si nemôžem pomôcť. ;)

Hrdinka, ktorú obdivujem.

V poslednom čase je to Tris z Divergencie, ktorú každý určite pozná. Sebazaprenie jej pomohlo k tomu aká je a stačilo pridať pár mesiacov v Neohrozenosti a abrakadabra máme tú statočnú, obetavú, za adrenalínom sa ženúcu hrdinku!


Najlepší nie hlavný knižný pár.

Will a Christina, taktiež z Divergencie. Podľa mňa sú skvelí. Mám ich strašne rada, už od začiatku. Škoda, že to s nimi tak hrozne dopadlo. ;) 

HOT TOPIC: Videorecenzia alebo klasická recenzia? Ktorú z nich si prečítam/pozriem radšej? 

To záleží od nálady. Občas si pozriem aj nejaké tie videorecenzie ale aj to len zriedka, pretože zvyčajne trvajú aj polhodinku a pozerať sa na to tak dlho ma nebaví. Radšej si ju prečítam za päť minút a viem názor. :) Takže klasická recenzia vyhráva. :)

Otázka na telo: Ja a spoilery - Používam ich vo svojich recenziách? Čítam ich niekedy alebo sa im vyhýbam ako čert krížu?

Snažím sa ich nepoužívať. V prípadoch kde ma kniha už že fakt nehorázne nudí a snažím sa ju dočítať, si vyhľadám či sa tam vôbec niečo stane. Takto ma to potom navnadí k do čítaniu knihy. Normálne sa im radšej vyhýbam, pretože ma vie poriadne nahnevať, keď niekto pri recenzii napíše všetko, ale že úplne všetko čo sa v nej stane. :)



3 komentáre:

  1. Mead je fajn ale po všetkom nehoráznom vychvastávaní ma mierne sklamala. Clare to isté - vytvorila zaujímavý svet ale príšerne mi vadilo ako naťahovala a do nepríčetnosti komplikovala vzťah hlavných hrdinov.

    Kenji by si zaslúžil nielen knihu ale aj nejakú dokonalú kočku. U tejto série som navyše pyšná ako som sa dostala cez Adama a neznášanlivosť k Warnerovi. Obaja sú úžasní, Kenji je vtipný ale má svoju hĺbku, Warner je zase roztomilo citlivý ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, to že Clare napísala toľko kníh je síce obdivuhodné ale, naťahovať príbeh donekonečna je druhá vec. :) Kenjiho a Warnera mám moc rada.

      Odstrániť
  2. Souhlasím, Rezistence skončila strašně otevřeně. Měla jsem chuť vraždit :D
    S autory, kteří by mohly vydávat častěji souhlasím. Hlavně s Johnem. Na druhou stranu on vydává hodně knih, ale u nás se nepřekládají ://
    Tris jsem si neuvěřitelně moc oblíbila! :3 Will a Christina byl skvělý pár! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))