sobota 31. mája 2014

V zajatí snov : Zatmenie - Lisa McMannová - Recenzia


Anotácia:
Janie má iba sedemnásť, ale skutočnosť pre ňu začína byť horšia než sny.
Na Fieldridgeskej strednej škole sa deje čosi znepokojivé, ale nikto o tom nechce hovoriť nahlas a ani vyšetrovanie nikam nevedie. Čo je však ešte horšie, Janie začína odhaľovať pravdu o sebe a o svojich schopnostiach – a tá je pochmúrna. Kruto pochmúrna...
  • Autorka: Lisa McMannová
  • Originálny názov: Fade
  • Počet strán: 264
  • Diel: druhý
  • Preložila: Ema Liptáková
  • Vydavateľstvo: Fragment
  • Moje hodnotenie: 5/5
Príbeh o snoch pokračuje. Janie a Cabel sú v poslednom ročníku na Fieldridgeskej strednej škole. Konečne majú chvíľu pre seba. Po drogovej razii, ktorá prebehla minulý mesiac, to vyzerá tak, že im to spolu klape. Navyše Janie po všetkých tých útrapách s ktorými si musela poradiť vie kým je. Aspoň nateraz. Nový prípad na seba však nenechá dlho čakať. Niečo sa deje. No nikto TO nechce vysloviť nahlas. Šušká sa čosi v spojení sexuálne obťažovanie a Fieldridgeská škola. Je to vôbec pravda, alebo si to len niekto vymyslel ? Kto za tým stojí ? Navyše sa Janie postupne dozvedá pravdu o svojom výnimočnom dare, ktorá nie je veľmi priaznivá.

Sny sa nezmenili a stále sú pre Janie prekliatím. Našťastie v poslednom čase aj užitočné. Pýtate sa ako? Pravda, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, má tajnú prácu. Práca s agentmi a najmä s Cabelom sa jej páči a preto majú spolu všetci skvelé vzťahy. Kapitánka Komiská ma prekvapila a od predošlej časti sme ju mohli aspoň viac spoznať. Navyše mi príde ako Janina druhá mama, ktorá sa o ňu skutočne zaujíma. ;) Cez zimné prázdniny nabrala Janie nový dych a dokazuje to tým, že už nie je tým malým dievčatkom, ktoré sa bálo snov. Odpovede, ktoré dlho hľadala jej priniesli novú perspektívu nielen na svoje schopnosti ale aj na vzťah s Cabelom. Lise sa podaril vzťah Janie a Cabela napísať tak skutočne či reálne, sladko a krásne až ma doslova pichlo pri srdci. Nešetrila emóciami, ktoré dodali príbehu ešte väčší šmrnc. Páčilo sa mi napätie a intenzita v ich vzťahu. 

"Po koži jej prebehne záchvev čohosi... Žeby lásky? Zároveň však dostane strach, keď pomyslí na budúcnosť a na to, že celý život sa nezbaví svojho snového prekliatia. Nikdy nerátala s tým, že by si niekoho našla. Ani len nedúfala, že by niekto bol ochotný pre jej čudné problémy tak veľa obetovať. Rozmýšľa, kedy to asi Cabela prestane baviť a pustí ju k vode."

Dej sa dá hravo pochopiť a je veľmi ľahko návykový. Krátke a stručné vety pridávajú knihe na čtivosti. Tento diel má v sebe veľa vecí, ktoré predošlí diel nemal. Bol viac akčnejší a dramatickejší. Tiež v sebe skrýva istú melanchóliu. Vzrušujúce miesta, nekonečne mnoho problémov a dramatický koniec. Láskavý príbeh, pestré postavy a ešte neúrekom vecí a informácií, ktoré prichádzajú s každou novou stranou. Priebeh knižky je nepredvídateľný a spôsobí to, že ju nebudete chcieť pustiť až pokým ju nedočítate do konca. Pokračovanie prvej časti Precitnutie, teda Zatmenie sa mi páčilo väčšmi a už sa neviem dočkať záveru, ktorý nájdeme v knihe Osudové rozhodnutie.

Ďakujem vydavateľstvu Fragment za poskytnutie recenzného výtlačku. 
Knihu si môžete kúpiť napríklad TU.

5 komentárov:

  1. Tohle vypadá absolutně mega dokonale :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prvé dva sú skvelé :DD Ale ako trojka, no nič moc... ;) Ale skús si ich prečítať a uvidíš sama. :D

      Odstrániť
  2. Sériu mám prečítanú a páčila sa mi. Až na ten posledný diel :/ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super musím si prečítať :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))