nedeľa 13. júla 2014

Prekroč svuj stín : Katie MyGarryová - Recenzia

Recenzia:

Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, svět se jí obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit...

  • Autorka: Katie McGarryová
  • Originálny názov: Pushing the Limits
  • Počet strán: 376
  • Preložila: Adéla Špínová
  • Vydavateľstvo: CooBoo 
  • Moje hodnotenie: 5/5
Echo Emersonová bývala kedysi veľmi populárne dievča. Chlapci, večierky, kamarátky... Viac si nemohla priať. Až pokým to nepokazil jeden večer. Ten zmenil všetko. Jej rodičia sa rozhádali a rozviedli. Echina pestúnka sa stala jej nevlastnou mamou. A aby toho nebolo málo, tak stratila svojho milovaného brata Airesa vo vojne. V tú noc sa stalo niečo dôležité - niečo hrozné a nepredstaviteľné. TO si však nepamätá. Vie len toľko, že jazvy ktoré má od tej noci na oboch rukách jej pripomínajú čo všetko stratila.

Noah býval takisto výborný študent, dokonca hviezda basketbalového týmu. Príjemný, fajn mladý muž. Až do smrti jeho rodičov. Teraz strieda pestúnske rodiny ako ponožky, na školu kašle. Povesť sukničkára mu tiež nepomáha. Jediné čo ho drží nad vodou sú jeho dvaja mladší bratia Tyler a Jacob, ktorí momentálne bývajú u inej pestúnskej rodine. Jeho cieľom je zmaturovať, nájsť si prácu a adoptovať si svojich bratov.

Dvaja rozdielny ľudia, dva odlišné príbehy. No pri tom majú toľko veľa spoločného. Táto kniha je dôkazom, že protiklady sa priťahujú. ;) Obaja sa cítia sami na svete a zúfalo hľadajú odpovede. Ona sa snaží zistiť čo sa stalo pred dvoma rokmi. Hľadá niečo, čo by jej čiernu dieru navždy odstránilo z pamäte. Zatiaľ čo Echo v škole považujú za dievča, ktoré chcelo spáchať samovraždu, Noah má aspoň skutočných priateľov, ktorím dôveruje. --- Echo si moc želá opraviť bratovo auto, na ktorom spoločne pracovali. Otec jej na opravu peniaze nedá a preto si musí nájsť iný spôsob. Paní Collinsová, ich školská cvokárka jej navrhne doučovanie. Ich cesty sa nakoniec stretnú. Čoskoro zistia, že môžu mať viac spoločného než si mysleli. To je miesto, kde začína ich románik. 


"Ty jsi tak namyšlenej. Myslíš si, že když z tebe holky omdlévají a dostaneš se jim do kalhotek na první pokus, tak se mnou to bude stejné. Zamysli se líp. A navíc, teď to na tebe vím. Kdykoli se budeš tváriť hrozne temne a nebezpečne, predstavím si te v ružovém pruhovaném triku se zvednutým límečkem a kalhotách s puky."

katie mcgarry and love imageKniha Prekroč svoj tieň je jedna z tých pri ktorých budete nekontrolovateľne plakať, smiať sa a nadávať zároveň. Spôsobí horskú dráhu vašim emóciám. Neviete kedy máte čo očakávať a to vás vytáča. Pokiaľ vidíte len klasický príbeh bad boy a good girl príbeh tak ste na omyle. Je to príbeh, kde si postavy musia zvyknúť na realitu a nájsť si spoločnú cestu. Spolu si pomáhajú čo vedie k tomu, že ich to nakoniec spojí. Ich príbeh je vášnivý a srdcervúci. Úplne rozumiem prečo tak dosť ľudí miluje túto knihu. Najviac pozitív tu vidím v tom,  že táto story je reálna. Je o rodine, vzťahoch ale aj o vyrovnávaní sa s minulosťou. Kniha postupne graduje, hrá sa s vami. Štýl písania je skvelý. Intenzívne a temne napísaný. Všetky skutočnosti sa navzájom dopĺňajú.  Musím povedať, že tento príbeh som si náramne užila.  Nestretla som sa s kapitolou, ktorá by bola nudná. Privítala by som ale viac informácií o Airesovi alebo Echinej mame. Každopádne si knižku určite prečítajte, uvidíte, že sa vám hneď zapáči. ;)


Ďakujem spoločnosti Albatros Media za poskytnutie recenzného výtlačku.
Knižku si môžete kúpiť TU

4 komentáre:

Každý komentár poteší. :))