štvrtok 2. júla 2015

Knižné novinky *JÚL

Prázdniny sa začali a tentokrát nám prinášajú množstvo skvelých kníh. Typické letné oddychovky, nový Nesbo s brutálnou obálkou, alebo pokračovanie knihy Ak zostanem... Mňa zaujali viaceré som si istá, že si každý nájde to svoje. Veru že je si z čoho vyberať. :)

Labyrint 3: Vražedná léčba - James Dashner 2. 7. 2015
Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou. Ve světě, který se pod tíhou zákeřné nemoci hroutí před očima, mezi šílenci na straně jedné a nevyzpytatelným ZLOSINem na straně druhé, se musejí poprat o naději. Ale mohou vůbec ještě někomu věřit?

Pulz - Gail McHugh 7. 7. 2015
Emily Cooperová, hlboko zranená na duši a nešťastná sama zo seba, je tentoraz ochotná riskovať všetko, len aby mohla byť s mužom, ktorý od ich osudového stretnutia ovládol všetky jej myšlienky a sny. Ich vzťah sa stále komplikuje a zostáva jej už len dúfať, že Gavin Blake ju stále miluje a odpustí jej.
Gavin sa však odrezal od spoločnosti, a aby si vyliečil zranené srdce, utiahol sa do nezmyselného, otupujúceho sveta, ktorý ho ničí. Emily nie je zvyknutá byť vo vzťahu tou silnou, no musí v sebe nájsť odvahu a sebadôveru, aby mohla bojovať o ich lásku a odlákať Gavina od okraja priepasti – aj keby to znamenalo podľahnúť spaľujúcej vášni. Lenže ani bývalý priateľ Dillon Parker ešte nepovedal posledné slovo...

Papierové mestá - John Green 7. 7. 2015
Margo Rothová-Spiegelmanová. Jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Tri dni kočovala s cirkusantmi, lebo ich presvedčila, že by z nej mohla byť artistka. Na koncert The Mallionaires v St. Louis sa dostala tak, že sa vydávala za basgitaristovu frajerku, a keď ten s ňou naozaj chcel chodiť, poslala ho kadeľahšie. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné!



Harry Potter 1 - 7 (box) - J.K.Rowling 7. 7. 2015

Harry Potter je sirota, žije v izbičke pod schodmi u príšerných príbuzných a až do jedenástych narodenín si myslí, že je obyčajný chalan. Lenže potom dostane záhadné listy, navštívi ho sympatický obor a dozvie sa niečo, čo mu navždy zmení život. Je čarodejník! 
Takto sa začína sága o malom chlapcovi, s ktorým rástli čitatelia celé desaťročie.



Jeden musí z kola von - M. J. Arlidge 14. 7. 2015

Keď sa z lesa vynorí napoly mŕtve dievča, jeho príbehu nikto neverí. Lenže každučké slovo, čo povie, je čistá pravda.
O niekoľko dní sa objaví ďalšia obeť. Vzorec je na svete. Niekto unáša dvojice, uväzní ich v neľudských podmienkach a postaví pred strašnú voľbu: zabi, alebo sa nechaj zabiť. Únosca sa len prizerá a čaká, kým to jeden z dvojice nevydrží. Hlad, smäd, strach a zúfalstvo sa dajú ukončiť jediným spôsobom. Vyšetrovateľka Helen Graceová sa vrhne do vyšetrovania prípadu sériového vraha, ktorý im zanecháva bizarné navštívenky: obete, ktoré zmenil na vrahov. Kolegovia z práce, matka s dcérou, tanečníčky – nesúrodú vzorku predsa musí čosi spájať. Kým Helen neodhalí vzťah medzi obeťami, vraha nedostane. Každý krok vedľa však prináša ďalšie obete.


První láska - James Patterson, Emily Raymond 20. 7. 2015
Axi Mooreová je ve všech ohledech hodná holka. Pilně studuje, nedělá žádné průšvihy a hodně čte. Ale jednoho dne se rozhodne, že nějaké to pravidlo přece jen poruší… uteče z domova, ze svého do puntíku naplánovaného světa, a vydá se na road trip. A tím překvapí nejen sebe, ale také svého kamaráda Robinsona, kterého vezme s sebou. Protože co může být více vzrušující než cesta napříč Státy se svou životní láskou? Axi ale zjistí, že v životě, stejně jako na cestě, sem tam narazíte na překážku, před níž už se vám bohužel utéct nepodaří… Mysleli jsme si, že dokážeme utéct daleko od světa. A podnikli jsme šíleně dobrodružnou cestu přes Státy. Mysleli jsme si, že dokážeme uniknout času. A na nějakou chvíli se nám to podařilo…

Krv na snehu 1 - Jo Nesbo 21. 7. 2015
Sedemdesiate roky v Osle. Olav Johansen nedokáže jazdiť autom pomaly, keď sa rozčúli, stráca hlavu a vôbec mu nejde matematika. Je dyslektik, prečítal pár kníh, ale nevie toho veľa. Neovláda nič, čo by mohlo byť pre ostatných užitočné. Na čo sa teda hodí? Je perfektný zabijak. Väčšinou likviduje ľudí, ktorí si to zaslúžia, a nie je to pre neho žiadna veda. Keď zabíjate ľudí, ťažko sa s niekým zblížite. Zrazu však Olav stretol ženu svojich snov. No má problém: je to šéfova manželka a Olavovou úlohou je popraviť ju.



Všem klukúm, co jsem milovala - Jenny Han 27. 7. 2015
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. 
A najednou musí čelit všem pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty dopisů – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.

Kam zmizla - Gayle Forman 28. 7. 2015
Od tragickej autonehody prešli tri roky... Mia prežila, stratila však najbližšiu rodinu aj chuť žiť. Pomohli jej lekári, kamaráti, a najmä jej priateľ, gitarista Adam Wilde. Trpkú životnú skúšku však ich mladá láska neprežila a cesty dvojice sa rozišli... Celé tri roky už uplynuli aj odvtedy, čo Mia náhle zmizla z Adamovho života. Teraz obaja žijú na opačných koncoch krajiny. Nadaná violončelistka Mia je vychádzajúcou hviezdou newyorského konzervatória Juilliard. Adam žije v Los Angeles a ako slávny rocker kŕmi nenávidený bulvár búrlivým vzťahom so slávnou herečkou. Keď počas turné zostane sám trčať v New Yorku, náhoda ich znovu zvedie dokopy. V tú osudnú spoločnú noc sa túlajú po meste, ktoré sa stalo Miiným domovom, spomínajú na minulosť a nesmelo otvárajú srdcia budúcnosti – a azda aj jeden druhému. Dá sa však vrátiť stratený čas, odpustiť chyby a nesplnené sľuby?

2 komentáre:

  1. Knihy vyzerajú zaujímavo, avšak nič z toho nie je veľmi môj štýl. Čítam skôr fantasy, ale Jo Nesba by som si tiež chcela prečítať :-) A nové vydanie potteroviek je krásne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paper towns čítan v angličtine a zatiaľ som s príbehom spokojná, ale na film sa až tak neteším. Predsa len, už v traileri sa hovorí, že Margo má 9 vecí, ktoré musí urobiť. V knihe je ich 11. :/ Spolužiačka má zas v angličtine Where she went, podľa jej slov to vyzerá dobre, takže sa celkom teším. :)
    http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))