streda 29. júla 2015

This or That Tag

Ciao! Už dlhší čas sa tu nič neobjavilo, ale pracujem na tom. Veď sú prázdniny. Treba užívať. Ináč chystám pre vás súťaž. Je na čo sa tešiť. :D Tento tag som našla vo viacerých verziách a rozhodla som sa ich spojiť. Nech sa ľúbi!


1. Kniha alebo e-book?

Jednoznačne kniha. Nie som veľmi zástancom e-bookov, predsa len skutočná kniha má niečo do seba. E-book si prečítam len vtedy, pokiaľ nemám na výber. Dobrovoľne by som po nich nesiahla.


2. Thriller alebo romantika?
Aj to aj to. Viac ma zaujmú akčnejšie knihy, ale musí tam byť aspoň známka nejakej romantiky. Bez nej, by som si to pravdepodobne moc neužila. 

3. Paperback alebo hardback?
Skoro asi každý knihomoľ pozná, že paperbacky sa ľahko zničia a moc dlho nevydržia. Tiež sa ťažšie čítajú. Česť výnimkám. Takže u mňa bodujú rozhodne hardbacky.

4. Knihy pre dospelých alebo young adult?
Bez mihnutia oka u mňa vyhráva young adult literatúra. Také čítanie, kde musíte zapájať všetky mozgové bunky a rozmýšľať pri tom ako Sheldon, pokiaľ chcete na niečo prísť, nie je pre mňa. 

5. Séria alebo jednodielovka?
Čítam radšej série, keďže sa v nich charaktery rozvíjajú tak ako príbeh. Keď ale viem, že kniha má šesť pokračovaní, ani sa do nich nepúšťam. Najviac môžem tak trilógie. 

6. „Somárske uši“ alebo záložka? 
Uhmm! -_- To ako vážne? Kto niečo takéto stále robí? Snáď hovorím za každého knihomoľa, že za každé somárske ucho, ktoré by som našla v mojej knihe by som tomu, kto to spôsobil s najväčšou pravdepodobnosťou najradšej ublížila. Prosím, odnaučte sa to. :D

7. Vlastná kniha alebo knižnica?
V našej knižnici majú knihy len z minulého storočia, a tie, ktoré sú kvázi nové, majú ľudia rezervované dopredu. Takže nie je šanca, keď si chcete prečítať niečo vážne čitateľné. To vysvetľuje aj moje knižky, ktoré už seriózne nemám kam dávať. 

8. Kamenný obchod alebo e-shop?
To záleží od ceny. Áno, moja peňaženka nie je prekvapivo ako Divotvorný hrnček. Radšej mám ale kamenné obchody, v ktorých strávim väčšinou aj dlhší čas. Nevadí mi to,  pretože hneď po čítaní, je to to najlepšie. 

9. Slovenskí autori alebo zahraniční autori?
Keďže môj najobľúbenejší žáner je dystópia a sci-fi, sú to zahraničný autori. Takýmto smerom sa totižto máloktorí slovenskí autori zapodievajú.

10. Hlavný hrdina alebo hrdinka?
V poslednom čase som čítala knižky z oboch pohľadov. Aj z dievčenského, aj z chlapčenského. A úprimne? Nemám medzi nimi favorita. V konkrétnej knihe si nemôžete vybrať, či chcete radšej hrdinu alebo hrdinku. Keď sa mi tá kniha páči, tak to vôbec neriešim. Som na vážkach, pretože niektoré hrdinky dokážu byť neskutočne naivné a potom vám celý príbeh vďaka nej lezie hore krkom a následne rozmýšľam či by to bolo iné, keby bol namiesto nej hlavný hrdina.

11. Náš (bežný) alebo nový (fantasy) svet?
Najlepšie fantasy svet písaný s prvkami reality. Alebo naopak. Náš svet s fantasy stvoreniami. Jednoducho niečo také. :D

12. Súčasnosť alebo budúcnosť?
Ako som už spomínala, milujem dystópie a sci-fi takže nie je nad čím rozmýšľať. Určite budúcnosť. Vždy je to zaujímavejšie a máte viac možností.

13. Šťastné alebo smutné konce?
Kto nemá rád šťastné konce? Jasné, nie je práve najlepšie keď sú všetky ako cez kopirák, ale tak ten, kto má rád prevažne smutné konce musí byť niekto naozaj zakomplexovaný. 

14. Čítanie s hudbou alebo potichu?
Doma sa snažím čítam len potichu, ale keď je naokolo môj brat, nemám na výber a vždy ma niečím vyrušuje. Už som si zvykla. To isté platí aj v autobuse, alebo v škole. Nechápem ľudí, ktorým sa za celý deň ani len huba nezastaví. Každopádne, niekoľkokrát som už skúšala čítať s hudbou a je to lepšie, ako keby máte počúvať všetkých naokolo. Dá sa to.

15. Hunger Games alebo Harry Potter?
Keby ma poznáte, alebo vstúpite do mojej izby, ani by ste sa nenamáhali s touto otázkou. Plagáty everywhere. Teda skoro, nechcem vás vystrašiť. Knižky som prečítala strašne veľakrát a filmy som videla nespočetne veľa ráz. Nemôžem sa dočkať na ten posledný. Teším sa. A keby ste to náhodou nepochopili, reč je o The Hunger Games. :3

16. Zombie alebo jednorožci?
Zombies 4ever. Možno to znie divne, ale nemôžem si pomôcť. Navyše z jednorožcov je mi na grcanie. A nie, nebude to zrovna dúha. P.S. Ak poznáte dáky fajnový seriál alebo film so zombíkmi, dajte mi vedieť. ;)

16 komentárov:

  1. Skvělý článek, Hunger Games také strašně miluju!:3<3
    PetraStyle

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super tag, zhodujeme sa v mnohých ohľadoch, fantasy je best :D taktiež som za klasické knihy a série, naša knižnica je celkom obstojná a moja prázdna peňaženka je tomu nesmierne vďačná :D ale v súboji HG vs HP u mňa rozhodne vyhráva HP :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fantasy forever, no a takú knižnicu si môžem len priať. :o :D

      Odstrániť
  3. Neviem kto by si v 16. vybral jednorožcov ale keď si mám predstaviť o nich knihu tak sa mi hneď vybaví My little ponny mojej malej sesternice :D

    http://booklovers-world.blogspot.com/2015/07/kerstin-gier-modra-jako-safir-drahokamy.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D Tak My little ponny je na mňa až príliš ružový a farebný. A inak zombíci sa podceňujú. ;) ♥

      Odstrániť
  4. Pekne vyplnený TAG :) Vo veľa veciach sa s tebou zhodujem, hlavne tie série. :D Keď to má viac ako 3 diely, tak už je to ťažké-

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super tag ja ich mam teras tiež pár vybratých a tento určite spravim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pěkný tag :) Taky se nerada pouštím do sérií, které mají víc než tři díly. Ale výjimku jsem udělala třeba u takové Vampýrské akademie - NAŠTĚSTÍ, protože je to naprosto boží! Takže pokud jsi nečetla, doporučuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa celkom zapáčil. :) Upírsku akadémiu som čítala, ale zatiaľ len prvý diel. Bolo to zaujímavé. Teraz nedávno som si vymenila inú knižku za druhý diel, takže pomaly ale iste si ju snáď celú prečítam. Ešte uvidím, či ma bude aj naďalej baviť. :D

      Odstrániť
  7. Super článek a zajímavé odpovědi :) Půlku máme úplně stejně, líp bych to nenapsala... A půlku zase naprosto opačně :D Třeba to s romantikou nebo paperbackem :D A mám hrozně ráda smutné konce - když ve mně konec knížky zanechá emoce, mám z ní celkově mnohem silnější dojem a vzpomínám na ni s pocitem "týjo, tak to bylo něco" :) Zatímco ucukrouškovaný šťastný konec ve mně zanechá pokrčení ramen... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujém. :D No jo, sto ľudí a dvesto chutí. Ja zase nemám veľmi rada smutné konce, pretože som potom z nich celá nepríjemná a ešte viac tichšia. Teda aspoň to mi naposledy povedal brat. :D Šťastné konce sú klasika. :D

      Odstrániť
  8. velmi pěkný tag! v hodně věcech se shodnem. a seriál se zombíky je the walking dead, určitě koukni pro mě nejlepší seriál! :)
    http://whimsiccal.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík. :) O ňom som už počula a možno si ho niekedy pozriem. :)

      Odstrániť

Každý komentár poteší. :))