sobota 5. septembra 2015

Knižné novinky *SEPTEMBER

Toto leto na neľútostne skončilo a spolu s nástupom do škôl nás prekvapili aj vydavateľstvá. Tento mesiac vyjde množstvo skvelých knižiek, ktoré si určite nájdu svojich fanúšikov. Pokračovanie Labyrintu, záverečná časť Selekcie, alebo nasledujúca časť Nevítaních je len hŕstka toho, na čo sa môžete tešiť. Našli ste si aj vy svoju vyvolenú knižku? :)

Bohovia Olympu 5: Krv polobohov - Rick Riordan 7.9.2015
Posádka lietajúcej lode Argo II vypláva na svoju poslednú, najťažšiu výpravu. Siedmich polobohov z dávneho proroctva čaká boj s Gigantmi, ktorí chcú priviesť späť na svet bohyňu Gaiu. A to by znamenalo koniec nielen hrdinov, ale aj celého ľudstva. Na Long Islande sa zatiaľ schyľuje k bratovražednému boju. A pomoc je na druhom konci sveta, odkiaľ sa Nico s Reynou vydávajú na putovanie s Aténou Parthenónskou. Zmieri legendárna socha tábory polokrvných? Krutá matka Zeme sa preberá z dlhého spánku a na prebudenie jej chýba jediné - krv dvoch ľudí, ktorá skropí grécku svätyňu. Krv polobohov..
Záverečná časť strhujúcej fantasy série Bohovia Olympu!


Labyrint 2: Zhorenisko - Skúška - James Dashner  8.9.2015
Thomas veril, že útek z Labyrintu prinesie Flekárom slobodu, ale nemohol sa väčšmi mýliť. Život nie je ani zďaleka taký jednoduchý a ukazuje sa, že to, čo spočiatku vyzeralo ako koniec trápenia, je iba jeho začiatkom. Po krátkom oddychu sa Flekári stretávajú s mužom, ktorý výzorom pripomína potkana, a dozvedajú sa, že testovanie vstupuje do druhej fázy. Ich úlohou je za dva týždne prejsť cez najhorúcejšiu časť sveta – Zhorenisko. No Thomasova priateľka Teresa záhadne zmizne. Na Zhorenisku neexistujú žiadne pravidlá. Flekári sa musia spoľahnúť iba na seba, nijaká pomoc nepríde a trestom za zlyhanie je smrť. CHAOS sa prostredníctvom nových premenných postaral, aby ich šance čo najväčšmi znížil. Skúška v Zhorenisku otestuje silu priateľstva aj súdržnosti. Flekári musia čeliť aj novému nepriateľovi, ktorý je rozhodnutý prežiť aj za cenu toho, že by mal Thomasa a jeho priateľov zničiť.

Jeden plus jeden - Jojo Moyes 8.9.2015
Predstavte si, že máte príšerný život. Manžel od vás odišiel a na domácnosť neprispieva ani penny, vášho syna tínedžera šikanujú a dcéra, matematický génius, má možnosť nastúpiť na prestížnu školu pre nadané deti, ale vy si to nemôžete dovoliť. Aj kúpa obyčajnej rovnošaty by vás finančne položila, nieto školné. Taký je v skratke život Jess Thomasovej.
Jedného dňa sa jej však do života pripletie zvláštna náhoda. V taxíku nájde zväzok bankoviek, patriaci arogantnému milionárovi Edovi Nichollsovi, ktorému Jess upratuje dom. Peňazí nie je veľa, pre Eda len pár drobných, no pre Jess by znamenali kľúč k vyriešeniu problémov. Mladá matka je zásadová a dobre vie, čo je správne, no rozhodne sa inak. V tej chvíli ešte netuší, ako jej tento človek zmení život.

Zbohom klamstvá - Cora Carmack 14.9.2015
Max Millerová je v poriadnej kaši. Rodičia práve pricestovali do mesta a chcú sa s ňou stretnúť – okamžite! Max obleje studený pot. Veď keď zbadajú jej prefarbené vlasy, tetovania a pírsingy, určite ju vydedia. Navyše čakajú, že im Max predstaví svojho milého, zodpovedného priateľa, nie akéhosi Maca, chalana s potetovaným krkom, čo hrá v hudobnej skupine. Už-už sa zdá, že sa jej život zrúti ako domček z karát, keď pri vedľajšom stole v kaviarni zbadá Cada. Ten prišiel do Filadelfie študovať herectvo a snaží sa zabudnúť na všetko, čo sa stalo v Texase. Veľmi sa mu nedarí, problémy si totiž priniesol so sebou. Znenazdajky ho prepadne Max so šialenou prosbou, aby sa tváril ako jej priateľ, a on súhlasí. Keďže Cadovi táto úloha sadne ako uliata, pokračuje v nej aj naďalej. Čím dlhšie sa s Max hrajú na šťastný párik, tým menej musia predstierať...

Prvá - Kiera Cass  21.9.2015
Selekcia sa blíži k záveru a v súťaži zostali len 4 dievčatá. America je pevne rozhodnutá získať Maxona pre seba, a hoci sa opätovne zblížili, Maxon stále netuší, kto je Aspen. Boje s rebelmi sa stupňujú, a keď vážne ohrozujú aj Americinu rodinu, rozhodne sa s nimi vyjednávať. Pri nebezpečnej misii ju postrelia do ramena a udalosti sa vymknú spod kontroly. Zúfalé boje prinesú rodinám nečakané odhalenia a zdrvujúce tragédie. Maxon napokon odhalí, kto bol Americinou tajnou láskou, a jej pozícia v selekcii je vážne ohrozená. Tým sa však prekvapenia nekončia...

Líbali jsme se - David Levithan 21.9.2015
Úspěšný autor bestsellerů David Levithan vypráví příběh založený na skutečných událostech. Harry a Craig chtějí vyslat signál všem homosexuálním klukům. A proto se líbají. 32 hodin, 12 minut a 10 vteřin. Tak dlouho trvá vytvořit světový rekord. Tak dlouho trvá vyjasnit si svoje pocity a to, co cítí k tomu druhému. Přitom se zrovna rozešli. Tak dlouho trvá jednou provždy změnit život všech homosexuálních párů v jejich okolí...Levithan umně splétá nitky jejich příběhu do jednoho velkého o dospívání a hledání vlastní identity, zkrátka tom, jaké to dnes je být mladý kluk na kluky.


Nespútaní - Sophie Jordan 21.9.2015
Davy sa rozpadol svet, keď zistila, že je HTS pozitívna – že jej DNA obsahuje vraždiaci gén. Stratila svojho chlapca, rodinu a hlavne budúcnosť. Posledných pár mesiacov sa snažila presvedčiť, že ju jej gény nemôžu definovať, a sľúbila si, že sa nijako nezmení... Ale potom sa stalo to najhoršie. Zabila muža. Teraz je na úteku a musí sa rozhodnúť, aký bude viesť život – či sa nechá ovplyvniť spoločnosťou, ktorá ju považuje za nevítanú, alebo pôjde za svojím srdcom a bude bojovať za život na slobode. Davy už ale nikomu neverí, a keď spozná Cadena, vodcu hnutia odporu, nedokáže viac veriť ani sama sebe, ani svojim pocitom.


Kódex Tieňolovcov - Cassandra Clare 23.9.2015
Kódex Tieňolovcov je najstaršia a najznámejšia príručka pre každého nefila. Od prvého vydania v 13. storočí je Kódex najlepším priateľom každého mladého Tieňolovca. Či už potrebuje poradiť s démonským jazykom, alebo si pripomenúť, ako sa správne drží stélé, s Kódexom po ruke sa nemusí ničoho báť.Kódex sumarizuje mnohé učebnice geografie, histórie, mágie a zoológie v jednom peknom a prehľadnom zväzku. Všetky starobylé drevoryty a stredoveké kresby sme v najnovšom vydaní nahradili modernými ilustráciami, ktoré oslovia a zaujmú aj najhipsterskejších mladých Tieňolovcov. Toto vydanie bude už čoskoro dostupné v knižniciach Inštitútov po celom svete a v takzvaných kníhkupectvách obyčajných.


Zakázaná láska - Tabitha Suzuma 23.9.2015
Sedemnásťročný Lochan a šestnásťročná Maya si vždy pripadali viac ako najlepší kamaráti než brat a sestra. Keď sa na nich matka-alkoholička vykašľala, museli rýchlo dospieť, postaviť sa na vlastné nohy a postarať sa o svojich troch mladších súrodencov. Starostlivosť o malé deti, každodenný boj o prežitie i neustále chodenie do školy ich však zblížilo – väčšmi než je pre súrodencov zvyčajné. Až sa napokon do seba zamilovali. Nezáväzný flirt prerástol do spaľujúcej lásky nevedno ako. Lochan a Maya sú si vedomí, že ich vzťah je nevhodný, nesprávny a nemôže za žiadnych okolností pretrvať. No ako sa môžu priečiť niečomu, pri čom cítia, že to tak má byť? Isté je len jedno, láska tak spaľujúca nemôže mať šťastný koniec.

5 komentárov:

  1. První jsem už četla v angličtině, ale už se těším, až si přečtu i překlad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na Prvá sa teším aj ja :)

    www.danycuks.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na První se moc těším, jsem zvědavá, jak to celé dopadne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuji za inspiraci. Přečetl jsem sérii Percy Jackson, tak se zřejmě vrhnu i na Bohy Olympu. Také jsem četl první díl Labyrintu, tak se třeba dostanu i k druhému dílu ;)

    http://thsvet.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))