streda 6. januára 2016

Knižné novinky *JANUÁR

So začiatkom nového roka nám vydavateľstvá znova ponúknu niekoľko parádnych kníh. Mňa najviac zaujalo pokračovanie úspešnej knižky Kráľovná Terlingu. A čo vy? Našli ste si svoje nové zlatíčko? :)

Popel ve větru - Kathleen E. Woodiwiss 8.1.2016
Nové vydání oblíbené spisovatelky románů pro ženy. Mladičká Alaina MacGarenová přišla ve válce Jihu proti Severu o všechno, co měla. Navíc byla falešně obviněna z vraždy. V mužském přestrojení najde úkryt u seveřanského lékaře, kapitána Latimera. Nejdřív v něm vidí jen nepřítele, ale potom se její nenávist vytrácí a mění se v docela jiný cit, ale v chlapeckých šatech může těžko očekávat, že bude její láska opětována.



Invázia do Tearlingu - Erika Johansen 12.1.2016

Kelseu Glynnovú, mladú kráľovnú Tearlingu, čaká výzva, akej dosiaľ nečelila. Zastavením zásielok otrokov do Mortmesnu nahnevala Červenú kráľovnú – brutálnu vládkyňu, ktorej moc pramení z čiernej mágie. Tá teraz posiela do Tearlingu armádu, aby ho pripravila úplne o všetko. Inváziu už nič zastaví. Ako sa mortská armáda blíži k hlavnému mestu, Kelsea nadobúda tajomnú moc. Dokáže sa spojiť s obdobím pred Prechodom a zisťuje, že sa musí spoľahnúť na čudného, možno aj nebezpečného spojenca – ženu menom Lily, ktorá žila pred mnohými rokmi. Osud Tearlingu aj Kelseinej duše závisí práve od Lily, Kelsea však možno nebude mať dosť času, aby si to overila.

Už zase lietam - Sita Brahmachari 13.1.2016
Kite sa ponáhľa na písomku a cíti sa fakt čudne. Jej najlepšia priateľka Dawn po ňu ráno neprišla, čo sa nestalo už roky, a neodpovedá ani na esemesky. Dawn totiž spáchala samovraždu. Chcela byť vo všetkom jednotka, no nezvládla ten tlak. Ako to, že Kite nemala tušenia, čo sa v duši jej priateľky odohráva? Ako je možné, že nič nepovedala? A ako, že si nič nevšimla? Otázky sa jej roja v hlave a ona na ne nedokáže nájsť odpoveď. Kedysi sebavedomé a veselé dievča je zrazu dezorientované a zraniteľné. Všade okolo seba vidí Dawn. Uzatvára sa do seba, až kým sa neobjaví niekto, s kým sa o svojich pocitoch dokáže rozprávať. Ďalší silný príbeh o žiali, priateľstve, pochopení a hojení hlbokej rany v srdci od Sity Brahmachari (Artičokové srdcia, Jazmínové nebo) si určite získa mnohých čitateľov.

Ohnivá kázeň - Francesca Haigová 26.1.2016
O štyristo rokov po jadrovom výbuchu, ktorý zničil civilizáciu aj prírodu, sa stal zo Zeme primitívny svet. Hoci sa radiácia stratila, z neznámeho dôvodu sa rodia iba dvojčatá. Jedno dvojča je vždy alfa – po všetkých stránkach telesne dokonalé; a druhé omega – postihnuté väčšími či menšími deformáciami. Spoločnosti vládne Koncil álf, ktoré si privlastnili to málo zdrojov, čo zostalo na svete, zatiaľ čo omegy odvrhujú a vypaľujú im na čelo značky. Alfy hlásajú svoju nadradenosť, no napriek všemožnému úsiliu nevedia uniknúť pred krutou skutočnosťou: keď zomrie jedno z dvojčiat, zahynie aj druhé. Cass je vzácny typ omegy postihnutej jasnovidectvom. Zatiaľ čo jej brat Zach získa moc v alfskom Koncile, ona sa odváži snívať najnebezpečnejší sen zo všetkých: sen o rovnosti. Za to, že si predstavuje svet, v ktorom by si boli alfy a omegy seberovné, má ju na muške Koncil aj hnutie odporu omeg.

Lirael - Garth Nix 27.1.2016
Otca nepoznala a matka ju opustila. Aj napriek tomu sa snaží mladá Lirael zapadnúť do spoločenstva Clayriek, s ktorými žije v rozľahlom Ľadovci ďaleko na severe. Aby mohla byť plnohodnotným členom, musí už len získať Zrak – vrodenú schopnosť všetkých Clayriek zrieť budúcnosť. No Lirael koluje v žilách iná krv, a preto spočíva osud Starého kráľovstva v jej rukách. Nebezpečný nekromant totiž plánuje oslobodiť mocného nepriateľa, ktorý sa vzpiera kráľovskej rodine, zahmlieva Zrak Clayriek a hrozí deštrukciou všetkých väzieb medzi Životom a Smrťou. Lirael a princ Sameth musia odhaliť svoje pravé dedičstvo a postaviť sa pradávnej sile, ktorá ohrozuje nielen Staré kráľovstvo.

4 komentáre:

  1. Lirael som čítala v češtine a bola to dobrá kniha, takže som rada, že výjde aj v slovenčine :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj keď to nie je moja šálka kávy a moc ma nezaujala, vyzerá to na pekné čítanie. :-)

      Odstrániť
  2. Tak mňa veľmi zaujala kniha Popel ve větru...to je niečo pre mňa :D

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))