nedeľa 14. augusta 2016

Spoznajte moju knižnicu a.k.a. bookshelf tour 2016

Čaute čaute! Dúfam že aj vy máte takú super náladu ako ja. :D Nedeľná pohodička je tu a tentokrát som si pre vás prichystala článok na ktorý som sa už veľmi, véééľmi dlho tešila. Íííí.... tak už aj ja som sa dočkala svojej vlastnej knižnice. Ani si neviete predstaviť, aký je to skvelý pocit neprekladať stále knižky z jednej strany stola na druhú. :D Teraz mám okolo seba toľko priestoru, že tu môžem aj tancovať. (btw samozrejme že to aj robím :3) 

Vždy sa rada pozriem do rôznych poličiek a kochám sa knihami, ktoré nie sú moje. Som si istá že nie som jediná. Tentokrát sa však môžete kochať tou mojou knižničkou. :) Ou a keby to niekoho zaujímalo, tak knižky nemám nejako špeciálne usporiadané, takže nečakajte hory-doly. No už dosť bolo rečí a poďme rovno na to. Yááy.

Ako prvé vám predstavujem tieto dve krásavice. Na prvej poličke sú také random veci a knižky ktoré mám novšie. Delírium a Predtým ako som ťa spoznala som dostala k narodeninám, Lorda Zarmuta som  vyhrala spolu so záložkami v blogtour a stále nechápem ako sa mi to podarilo. Všetky tieto knižky čakajú na prečítanie. Ako vidíte je tam aj fúra miesta na ďalšie knihy! Mám z toho nesmiernu radosť. :3 Na ďalšej poličke sú staré dobré série. Divergenciu už každý pozná, Legenda a jej pokračovania sú neskutočne super knižky. Kamarátkam sa tiež moc páčili. Som roztrieštená - tak táto séria sa mi tiež páči no a čo si budeme klamať Warner ♥. Nasleduje trio knižiek od Stephanie Perkins. Prvé dve sa mi páčili, no Isla sa mi až tak neľúbila. No a Jablečný koláč nádeje je bomba. :D
Ták tu sú ďalšie a ďalšie série. Ako tak na ne pozerám tak takmer všetky mám už ako inak prečítané. Rudá jako rubín, Naprieč vesmírom, Všem klukum ktere jsem milovala sú úžasné. Vlastne úžasné sú skoro všetky knihy, ktoré tu mám. Vedľa Selekcie sú tiež dystópie. Sériu Pád mám už dlho predlho a veru že zatiaľ to bolo super. Nečítala som ešte Vykúpenie a Zamilovaních anjelov, takže neviem ani ako to skončilo. Oh a teraz ma napadlo, ten film podľa Pádu už aj natočili? Dajte mi vedieť ak o tom niečo viete prosím. Nevítaních, Čo sa stalo Mare Dyerovej, jednu zatúlanú klasiku Búrlivé výšiny no aj Upírsku akadémiu a pár knižiek od Kathy Reichs môžete tiež vidieť na tejto poličke. 
Ďalej tu mám niekoľko Greenoviek a poviem vám, ja vôbec nie som fanúšik jeho kníh. Najviac zo všetkých sa mi páčila len Aljaška. Očarená nocou, Zrodení pre smrť, Prekroč svuj stín. Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol bol prekvapivo fajn. Na úplne spodnej poličke sú staré knihy. To že sú staré, ale neznamená, že nestoja za to.  Nájdu sa tu detské knižky, ktoré som kedysi zbožňovala, niekoľko Verneoviek no a aj veľmi známa séria o Anne zo Zeleného domu.
Knihy v angličtine here I come. Ako vidíte, tak prvá polička je určená len pre ne. Nemám ich prečítané všetky, no ale povedzme si, kto má prečítanú každú jednu knižku vo svojej knižnici. Na druhej polici sú uvelebené knihy, ktoré jednoducho milujem. Každú jednu. Sú skvelé. Tieto dve poličky sú asi moje najobľúbenejšie zo všetkých. :3
Hoci som na Tigrovej kliatbe a jej pokračovaniach fičala minulé leto, stále sa mi ten príbeh páči. Ó Potomkovia boli tiež parádni, škoda že nevydali pokračovania. Sú tu aj iné ikarovky, ale aj trilógia Nadpozemská. O policu nižšie vidíte samé Disney-ovky, niekoľko kníh s receptami, ale aj štvoro detských kníh ktorím vďačím za moju závislosť na knihách. Tie nad nimi sú malé knižky, ktoré boli v časopisoch. 
Tak tu vám predstavujem posledné dve poličky. Na prvej sú knihy od slovenských spisovateliek ako napríklad Ďžínsový denník, ktorého tretia časť ma neskutočne sklamala. Mám tu aj niekoľko evitoviek, ale aj malinkých knižiek od fragmentu, ktoré sa mi páčili. And finally, na poslednej poličke sú všetky knihy, ktorých by som sa s radosťou zbavila. TU ich nájdete v plnej svojej kráse. Budem len rada ak mi napíšete, že máte o niektoré záujem. ;)

Ták, no čo? Páči, nepáči? Dajte mi vedieť a kľudne na píšte aj linky na vaše knižnice. Rada sa pozriem. ;) 
Have a nice day.


10 komentárov:

  1. Máš tam naozaj dobré kúsky! :) Milujem nazerať do cudzích knihovničiek :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj :-) Nedávno jsem dělala u sebe podobný článek http://medvedioaza.blogspot.cz/2016/07/nova-knihovna-foto-clanek.html . Pěkné kousky vlastníš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj a ďakujem! :) Článok som si pozrela a veru že máš teda veľa dobrých kníh. Och a ten pocit keď je v knižnici priestor je úžasný, však? :D

      Odstrániť
  3. Knihovnička moc pěkná! :) A je super, že máš konečně místo - taky bych ho potřebovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) Ten priestor je super a uvidíš, aj ty sa ho určite dočkáš. ;)

      Odstrániť
  4. Skvelý článok, knižničku máš veľmi peknú :) Ja práve teraz riešim, kam s knihami, pretože už v izbe nemám absolútne žiadne miesto a tak trochu sa mi to začína vymykať spod kontroly :D

    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ev! :) Veľmi dobre viem o čom hovoríš, ak hľadáš priestor pre knižky, ja som ich kedysi mávala položené na skrini. Skús to aj ty. :D

      Odstrániť
  5. Ježíši, těch knih teda máš! =D Určitě se najdou i větší knihovničky, ale tohle je zatím nejdelší bookshelf tour, jaký jsem kdy četla! =D Velkou hromadu knih, které tam máš, znám a přeci tam jsou i některé, o kterých jsem v životě neslyšela =D Už se nemůžu dočkat na svou knihovničku, kterou mi táta snad do začátku školního roku složí a ráda bych bookshelf tour taky zpracovala, i když těch knih mám o dost méně =D Dobrý článek :)
    Nia, http://bookeers.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hahaa to veru, ale videla som knižnice ďaleko väčšie než je ta moja. Našťastie mi táto úplne stačí. :D Teším sa na tvoj článok, určite sa naň pozriem, keď ho napíšeš. ;) Ďakujem Nia :)

      Odstrániť

Každý komentár poteší. :))