piatok 1. marca 2013

Ríša temnôt - Prekliate sestry - L.J.Smith - Recenzia


Anotácia: 
Tri upírske sestry už nebaví život na izolovanom ostrove a rozhodnú sa utiecť. Chcú žiť rovnako ako ich teta a živiť sa výlučne zvieracou krvou. Za porušenie prísnych zákonov ich však čaká trest, ktorý príde vykonať ich brat Ash. Lenže vo chvíli, keď sa jedna zo sestier zamiluje do ľudského chlapca a Ash stretne medzi smrteľníkmi svoju spriaznenú dušu, nie je už pre nikoho cesta späť. Ríša temnoty má svoje pevne stanovené pravidlá, a kto ich nedodrží, bude za to kruto pykať. Prečo musela zomrieť teta upírskych súrodencov? Majú šancu odhaliť pravdu a zachrániť si život? 
  • Autorka: L.J.Smith
  • Počet strán: 248
  • Séria: Ríša temnoty
  • Vydavateľstvo: FRAGMENT

Predošlý diel tejto série ma milo prekvapil. Ale tento diel ešte viac.  Po prečítaní knižky Tajomstvo upírov som druhý diel Prekliate sestry privítala s úsmevom. 
Jarabina, Haja a Nefrit prichádzajú k svojej tete do Briar Creeku. Všetky tri sú upírky. Jarabina je najstaršia, rozumná a dá sa povedať aj inteligentná. Haja má sedemnásť a je to vážne skvost. Jednoducho mi tak pripadala, pretože skoro na všetko povedala : " Zabime ich". Ale v dobrom. Nefrit ( jééé, to je krásne meno ) je zo sestier Redfernových najmladšia. Zlatá, ako kedy zelenooká a bledučko vlasá upírka. 
Má zo sebou maličké čierno klbko. Je to Tiggi . Rozkošné mača. :o) Ostávajú prekvapené, keď nečakane nájdu svoju tetu v pivnici s prepichnutou hruďou. Keď ju zatiaľ provizórne pochovávajú do záhrady, nevšimnú si že ich pozoruje Mary-Lynnette.

Mary-Lynnette je mladá príjemná baba, ktorá má rada (určite to poznáte) svojho mladšieho brata Marka. Veľmi rada pozoruje hviezdy na nočnej oblohe. Chce zistiť koho, alebo skôr čo to tam pochovali. Ash, je postava s ktorou sme sa mohli stretnúť aj v predošlom diely. Blonďavý upíri atraktívny a provokatívny mladík, brat troch sestier. Vrátil sa z Ríše temnoty, pretože chce vziať sestry späť, a prípadné chyby odstrániť. Nanešťastie sa mu nedarí. Túla sa po okolí a zisťuje ako sa sestrám darí. Keď sa ocitne na návšteve u Claudine (náhradná mama Mary-Lynnette) tak sa stretne s Mary. Nečaká však že stretne svoju spriaznenú dušu. Jeremy. Áno ďalšia dajme tomu hlavná postava. Jeremy je osamelý chlapec, super kamarát Mary-Lynnette. Mary ani sestry nevedia že skrýva tajomstvo, ktoré ich ohrozuje. V závere sa rozpúta menšie peklo. Bola som zhrozená čo z toho vyrástlo. Ďalej vám už nepoviem čo bolo a nechám si to pre seba. Prečítajte si .

Približne v štvrťke ale nie vlastne od začiatku je celý príbeh dynamický a pútavý. Je tam veľa akcie a napätia. Čitateľ s ľahkosťou číta ďalšiu a ďalšiu kapitolu. Sama som knihu doslova a do písmena zhltla za 1 deň. Vzhľadom na to, že autorkou je L.J.Smith tak som bola a aj som prekvapená že dokázala vyčarovať jednoduchý, krátky a zábavný príbeh. Kniha má v sebe čaro, ktoré pri tejto sérii zbožňujem. Užila som ti ho naplno. 

 Ďakujem vydavateľstvu Fragment za poskytnutie recenzného výtlačku.
Knihu si môžete kúpiť TU.

1 komentár:

  1. Tiež som bola úplne prekvapená, že Smithová takéto napísala 8) Skvelá séria zatiaľ 8)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))