štvrtok 16. mája 2013

Nikdy nehovor navždy : Ali Cronin - Recenzia

Anotácia:  
Sedemnásťročná Sára bola posledná z partie, ktorá nemala NAOZAJSTNÉ skúsenosti s chalanmi. To sa ale zmenilo a teraz prežíva svoju prvú veľkú lásku. 
Na dovolenke v Španielsku stretla perfektného chalana – Joea a všetko je super… aspoň zo začiatku. Z ničoho nič však Joe zmizne, nezdvíha telefón, neodpovedá na správy. Čo ak Sáru len využil? Podarí sa jej odhaliť pravdu?
  • Autorka: Ali Cronin
  • Originálny názov: Girl Heart Boy: No Such Thing as Forever 
  • Počet strán: 240
  • Preložila: Mária Havranová
  • Vydavateľstvo: Fragment
  • Moje hodnotenie: 2/5

Sára počas rodinnej dovolenky v Španielsku stretáva Joa. Samozrejme sa z toho vykľuje letná láska. Jednoducho užívajú si. Keď sa dovolenka skončí a prázdniny takisto, ocitá sa naspäť v Brightone. Čaká kedy jej zavolá, pretože to sľúbil. Je veľmi šťastná a hneď  ide za svojou partiou, aby im porozprávala čo sa zažila. Cass, Ashley, Dona - Rich, Ollie, Jack. Títo štyria ľudkovia sú jej kamaráti. Pomáhajú jej snáď pri všetkom a majú sa všetci radi. Mimochodom Ollie je asi najlepší. ;)


Kniha sa najskôr rozbieha super a baví ma. Sára je celkom v pohode. Lenže potom príde zmena, ktorá je strašná. Po príchode z dovolenky sa celkovo zmení. Občas je normálna ale mimo to je veľmi naivná a stále dokola klebetí o Joe. Ten keď jej pošle jednu esemesku s prihlúplim textom, tak ona hneď k nemu "priletí" len aby skočili do postele.Tak to pokračuje skoro do konca knihy. Konečne ju osvieti a dostane rozum. Nakoľko bola inteligentná  tak som myslela, že tomu rozumie.  Už aj hlúpi by pochopil, že ju len zneužíva. :/ 

Na začiatku získala svojím popisom a peknou obálkou. Čakala som od nej oveľa viac. Nakoniec ma neprekvapila. Ako inak, každému sa bude možno páčiť inak. Toto je môj názor. Kniha samotná je taká oddychová presladená romantická. Ideálna na letné večery pri vode. ;) Príbeh je to pekný, len keby tá Sára bola aspoň trochu iná. :/ Slovné spojenia, vety a metafory boli obdivuhodné. Obvykle romány milujem. Tento bol avšak slabší. Nevravím ale zase, že sa mi nepáčil. Bol v pohode, ale mne moc nesadol. Neriešilo sa tam nič nové, stále dokola to isté. Tie časti ma moc nebavili a stránky som otáčala rýchlejšie. Postavy, okrem Sáry a Joa, boli super. Vôbec mi neprekážali. Práve naopak. Bola som rada, že sa tam niekto objavil a aspoň na chvíľočku zmenil dej.

Čitateľ tam nájde aj pár skvelých a svetlých momentov. Vyčaria vám úsmev a budete sa cítiť lepšie. Skrátka je to taký oddychový dievčenský "románik" o láske, túžbe a sexe. Nebojte sa jej. Možno práve tebe sa bude páčiť. Stačí si ju prečítať. :)


Ďakujem vydavateľstvu Fragment za poskytnutie recenzného výtlačku. Knihu si môžete kúpiť TU.

2 komentáre:

  1. Páčia sa mi tie gify ;) Konkrétne Loki :D A som ešte radšej, že som si knihu nezobrala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som vzdala čítanie po prvých desiatich stránkach. :D Nijako ma už ani na začiatku nezaujala. (Ale obálka je fakt super)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))