piatok 14. júna 2013

Modrá jako safír : Kerstín Gierová - Recenzia

Anotácia:
Gier Kerstin: Modrá jako safírBýt čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!
  • Autorka: Kerstín Gierová
  • Originálny názov: Saphirblau - Liebe geht durch alle Zeiten
  • Počet strán: 350
  • Séria: Drahokamy
  • Diel: druhý
  • Preložila:Tereza Pecková
  • Vydavateľstvo: CooBoo ; Albatros Media
  • Moje hodnotenie: 4
Knižka Modrá jako safír je, ako ste už určite postrehli, pokračovanie knihy Rudá jako rubín. Tí, čo ste prvý diel čítali, tak určite viete o čom je reč. A pre tých, ktorý sa na túto sériu/knihu chystajú : Gwendolyn, šestnásť ročná stredoškoláčka, nečakane zdedila a objavila svoj časocestovací gén. Pôvodne ho mala zdediť jej podarená sesternica Charlotte, ktorá sa na toto všetko dôstojne a tvrdo pripravovala. Nuž, ale čo čert nechcel zdedila ho Gwendolyn. Veľké to prekvapenie zmení všetky ich plány. Gwen je zasvätená do týchto vecí. Snaží sa naplniť poslanie, spolu s jej parťákom Gideonom. Skáču do minulosti a pokúšajú sa získať to čo tak veľmi potrebujú. 

Už od začiatku dej pokračuje presne tam, kde v prvom diely skončil. Zatiaľ čo Gideon sa odvážil na prvý krok, Gwen je celá zmätená a od radosti nevie čo so sebou. Aj tu je príbeh pútavý a nenechá na sebe poznať, že je to predsa len druhá časť. Teraz po prečítaní knihy som vážne prekvapená, ako sa obe knihy rýchlo čítajú. Ak vezmeme do úvahy, že spolu majú 685 strán a dej sa v oboch spolu odohráva len cca. v dvoch týždňoch, tak je to vážne dalo by sa povedať dosť podľa mňa fajn aj keď pre niekoho hrozné.

Gwendolyn ako postava je taktiež super až na drobné chybičky, ale tie má každý z nás. ;) Z jednej cesty časom si odnesie so sebou aj neplánováný suvenír. Tým sa stáva nekonečne otravný, pre niekoho možno prítulný Xemerius. Je to vlastne duch démona - chrliča, ktorý kedysi skrášľoval kostolík. No koľko ju od vtedy sprevádzal často, tak si myslím, že mohol byť vážne dobrý špión. Ale čo sa týka jeho otravnosti, tak to bolo absurdné a hrozne zlé. Neviem, ale  ja by som ho nezniesla. 

Jednoznačne táto kniha stojí určite za prečítanie. Nájdete tu veľmi často smiešne scény pri ktorých sa budete smiať, alebo potmehúcky usmievať ako blbý. Autorka perfektne strieda akčné a napínavé scény s tými romantickými.  Nesmierne sa mi páčili oboje. Je to aj ako inak prepracované až do konca. No a ten koniec bol vážne super. Vyrazil mi dych a nesmierne sa mi páčil.  ;) Teraz som len zvedavá na tretí diel, pretože chcem vedieť ako sa to skončí. Dúfam, že si pre nás autorka pripravila fakt ohromne veľké finále! A ak nad kúpou rozmýšľate už dlho, tak neváhajte, pretože ja som to tiež odkladala a nakoniec zvíťazila zvedavosť. No a ako iste viete, knižky nesklamali. 

Ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia za poskytnutie recenzného výtlačku. 
Knihu si môžete kúpiť TU.

2 komentáre:

  1. Úžasná kniha, celá séria 8) Už som si aj dokúpila knižky a veľmi sa teším na re-reading 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkná recenze :)
    Už se těším až si sérii budu moci přečíst, protože je všude tak vychvalovaná :D
    Mona

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))