streda 2. októbra 2013

Môj nevlastný brat : Enja Rúčková - Recenzia

Rúčková Enja: Môj nevlastný bratAnotácia:
Láska sa niekedy prikradne a nečakane prekvapí tam, kde je najmenej vhodná...
Miriam po maminej svadbe získala nového brata. Volá sa Sethos, meno dostal po bohu chaosu, búrok a púšte. Nevlastní súrodenci si zvykajú nielen na nových rodičov, ale hlavne na seba. Po prázdninách začnú študovať na rovnakom gymnáziu - Miriam je prváčka, Seth maturant. Hoci ich súrodenecké doberanie miestami prekračuje únosnú mieru, v škole sa Seth voči „sestre“ správa ako ochranca a džentlmen. A napriek tomu, že sa dievčatá na mladíka s gréckymi koreňmi lepia, jeho záujem sa stále viac sústreďuje na Miriam. A Miriam má zo svojho nevlastného brata (nielen) v hlave čoraz väčší zmätok...

  • Autorka: Enja Rúčková
  • Počet strán: 271
  • Vydavateľstvo: Evitapress
  • Moje hodnotenie: 3/5
Enja Rúčková je obdivuhodná spisovateľka. Čítala som od nej len jednu knižku, Žuvačkový kráľ. Dievčenský román o dievčati v mojich rokoch. Páčil sa mi veľmi. Keď som na sociálnej sieti videla, že vydá ďalšiu novinku, strašne som sa potešila. Dostala som nápad. Spojila som sa so spisovateľkou a ona mi potom jeden výtlačok poslala. ;)

Hneď ako mi prišla, bola som z nej nadšená. Výzor, teda obálka a formát je chválihodný. Bledo modrá až tyrkysová v kombinácii s koralovou je dobrá voľba. Jediná vec je, ktorá sa mi nepáči je to dievča na nej. Vôbec som si ju tak nepredstavovala. Nepáči sa mi. Kapitoly sú kratšie, no je ich tam mnoho. Tie sú potom ešte oddelené väčšími ako v knihe Hry o život. Dizajn zvnútra je jednoduchý a prijateľný.

Všetko sa začalo tým, že sa Miriamina mama vydala. ;) Našla pána Dokonalého - Jakuba-. Jakub má aj syna, Sethosa. Dostal meno po gréckom bohu chaosu, búrok a púšte. S prichádzajúcou svadbou sa všetci poriadne zoznámia. Mimu Seth zaujme hneď zo začiatku.  On je však odmeraný a zahľadený len do seba. Veď nečudo, keď strieda priateľky ako svoje ponožky. Postupne si však padnú do oka a navzájom sa zamilujú.  Lenže, čo z toho, keď sú nevlastný súrodenci ?? Spolu by im to neprešlo nikdy.  Mima je zmätená a nechápe svojho brata. Správa sa síce ako pravý brat, no je to divné. 

Sprvu ako som začala čítať, tak som sa začítala a mala sto chutí tú knihu nepustiť, dokedy ju neprečítam celú. Je prváčka na gympli, zatiaľ čo Seth je maturant na tom istom. Neviem, no Mima bola milá, citlivá. Občas aj nepríčetná dosť žiarlivá. Seth je taký otcov maznáčik. Moc som si ho neoblúbila. Nechápala som ako môže stále poskakovať okolo Viery, dokonca s ňou chodiť a pritom všetkom ešte "Mairim" milovať. Bolo to dosť divné, ako keby potreboval Vieru na odreagovanie. Bolo to pritiahnuté za vlasy. Alebo napríklad aj niektoré vety, ktoré Seth hovoril mi prišli presladené. No však s tým  som nemala príliš problém.


Knihy od tejto autorky sú vtipné a ľahko čitateľné. Najviac som milovníčkou fantasy alebo dobrodružných kníh, no slovenské romány si vždy s radosťou prečítam. Táto bola taký lepší priemer. Story nebola veľmi tradičná, čo je super. Príbeh je pútavý, nemôžete sa od neho odtrhnúť. Čítate neustále ďalej, pretože chcete vedieť kedy sa dajú spolu dokopy, dajú si prvú pusu. Upozorňujem, že ak bude túto knihu čítať napríklad dospelá žena, trebárs tridsaťpäť+ a nebude sa jej páčiť, tak potom je to aj oprávnené. Je to kniha romantická kniha pre mladé dievčatá. Mne sa páčila a určite si prečítam ďalšie knihy od Enji.

Ďakujem autorke Enji Rúčkovej za poskytnutie recenzného výtlačku. 

2 komentáre:

  1. Presne na túto tému bol minule jeden diel v Súdnej sieni 8D Rozvádzali sa rodičia, ktorých deti z prvých manželstiev spolu začali chodiť. Škandál!!! 8D Tak túto knihu by som si určite rada prečítala, je to veľmi kontroverzná téma, som zvedavá, ako to autorka vyriešila. Od Enji som už 1 knihu čítala a tá sa mi naozaj veľmi páčila 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To vážne ?? No wau. To by som chcela vidieť. :D Určite si ju prečítaj. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))