utorok 29. apríla 2014

Add yours - apríl

Add yours. Tak sa volá nová knižná reťazovka, ktorú vytvorila Judith. Presnejšie o čo ide sa dozviete TU. Keby vám to mám rozpisovať, ste tu do rána. ;)

Autor, od ktorého by som si prečítala aj telefónny zoznam.

Fúú, hneď prvá a taká ťažká ? Mám viacero obľúbených autorov a je nehorázne ťažké vybrať jedného. No keď už musím byť len jeden tak si vyberám Tahereh Mafi. Prvou knihou Som roztrieštená ma úplne očarovala. A to radšej nevravím o postavách alebo nadprirodzených schopnostiach!

Autor, ktorého tak neznášam až ho milujem.

Nikdy neodpustím Suzanne Collins, že takmer zabila a úplne pozmenila moju najviac obľúbenú postavu v celých Hrách o život! Ako to niekto vlastne aj dokáže? Iste, veď autori si to určite užívajú. No ale, keď to mám brať pozitívne, predsa len ho vytvorila. Áno, v tomto ti ďakujem Suzanne. ;)

Kniha, kvôli ktorej som jednu noc vôbec nespal/a.

To, že by som v noci kvôli hocičomu nespala sa mi už strašne dávno nestalo. Keď v noci totiž nezažmúrim ani oka, celý deň som groggy. A to ma radšej nechcite vidieť. :D  Ani si to poriadne nepamätám, ale tuším to bolo ešte na začiatku školského roka. Úplne som sa zažrala do knihy Potomkovia od Dana Wellsa.


Kniha, na ktorú sa odhodlávam už roky.

Áno, viem. Je to úplná hanba. Slávne knižky o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi čítal snáď každý. Samozrejme až na mňa. Už niekoľko rokov sa snažím nájsť si čas, či už cez leto, iné prázdniny alebo pomaličky popri škole. Nejako sa mi to ale nedarí. Čo ma úplne odrovnalo, tak to je fakt, že môj o päť rokov mladší brat prečítal celých sedem kníh. Síce mu to trvalo dlhšie, no on ich prečítal! Už asi viete, ako to dopadne toto leto. Prečítaj si tie knihy konečne!

Postava, ktorá mi zlomila srdce.

Nepovedala by som že zlomil, ale skôr roztrhal na tisíce kúskov. Day z Legendy. Stalo sa tak najmä vďaka jeho vlastnostiam. ;)

Hrdina, ktorý ma zruinoval pre všetkých ostatných.

Hmm, myslím že taký Peeta Mellark. Hej, nekritizujte, mám preňho slabosť. ;) Čo vám poviem. Sériu Hry o život som prečítala najmenej päťkrát a oba filmy som pozrela najmenej osemkrát. Myslím, že po absolvovaní tohto by si ho zamiloval ktokoľvek. :D

Hrdinka, ktorá ma sklamala.

Väčšina čitateľov sériu kníh Padlí anjeli od Lauren Kate zavrhlo hlavne vďaka hlavnej postave - Lucy. Mňa však nie. Síce ma nehorázne sklamala a vždy nad ňou krútim hlavou, no nejako som to prehrýzla a príbeh sa mi zapáčil. :D

Knižný pár, ktorý nie je pár ale mal by byť, pretože by mi to urobilo hroznú radosť!

Nad touto otázkou rozmýšľam hádam aj dobrých pätnásť minút. Viem, že inokedy ma pri čítaní napadnú rôzne kombinácie párov, no teraz ma napadá len jeden. Cam a Luce z Pádu. Sorry Daniel, ale jeho mám mnohokrát radšej. :D

Za filmové spracovanie ktorej knihy by som dal/a svoju pravú obličku?

Tak aby bolo jasné, ja mám svoje orgány rada. Ak sú nejaký záujemcovia, musím vás sklamať. :) Veľkú radosť by mi však urobili, keby sa rozhodli natočiť Tigrovu kliatbu. Bolo by to skvelé...

Otázka na telo: Môj najväčší knižný prehrešok

Ako som už spomínala v jednej z predchádzajúcich otázok, nečítala som Pottera. Áno, v tomto som hrozný čitateľ. Vždy sa jednoducho nájdu nejaké zaujímavejšie knižky. ;)

4 komentáre:

  1. Takže, zaujímavejšie knižky ako Harry Potter skrátka nie sú. To je niečo tak perfektné a geniálne napísané, že si to proste musíš prečítať.
    A je fajn, že tvoj brat číta, môjho to vôbec nebaví... -_-

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď ti vravím, že som ich ešte nečítala :DD Cez leto na isto musím :)
      Tiež som bola prekvapená, lebo ako on a knihy? Ale je to super, že začal. :DD

      Odstrániť
  2. Nemyslím si, že to, že si nečítala Harry Pottera, je prehrešok. Ani ja som ho nečítala, ani Pána prsteňov ani Narniu a pod. A nemám pocit, že by som prišla o niečo dôležité :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))