štvrtok 19. februára 2015

Príbeh dvoch storočí - Rachel Harris - Recenzia

Anotácia:

Ďalšie kúzlo v stane záhadnej cigánky spôsobí, že sa Alessandra ocitne v rušných uliciach Beverly Hills o päť storočí neskôr. Prekvapená mätúcimi situáciami, hrozivou dopravou a trúfalo oblečenými tínedžermi začína objavovať svoje nové ja. Akoby toho nebolo dosť, do cesty sa jej pripletie tvrdohlavý, zato však príťažlivý Austin, ktorý odrazu mení všetko, v čo Less doposiaľ verila a odkrýva jej svet plný možností...

  • Autorka: Rachel Harris
  • Originálny názov: A Tale of Two Centuries
  • Počet strán: 326
  • Preložila: Lenka Loncová
  • Vydavateľstvo: CooBoo
  • Moje hodnotenie: 2/5
Mladučká talianka Alessandra sa celým svojím srdcom túži stať famóznou herečkou. Aj keby sa mala vzdať toho, na čom jej tak veľmi záleží. Život v šestnástom storočí, renesančnej Florencii je až príliš strohý, aby dovolil ženám niečo také poburujúce ako hranie. Od úžasnej návštevy jej sestrenice Cat z dvadsiatehoprvého storočia ubehli už dva roky. Hoci Alessandra vie že blížiace sa manželstvo s Matteom je správna vec, nemôže si pomôcť. Ako veľmi túži po vlastnom cigánskom dobrodružstve! Spomeň čerta a Reyna je tu ako na zavolanie. Zvládne Less návštevu u Cat v 21.storočí bez ujmy na zdraví z toho chaosu a mnohých vymožeností, ktoré vládnu v novom storočí?

Tropical sweelMoje sladké šestnáste storočie som si skvelo užila. Páčila sa mi jej neobyčajná téma cestovanie časom spojené s renesančnou florenciou, ktorá sadne na stopro viacerým. Nehovorím len o prostredí s ktorým sme sa stretli v predošlej knihe, ale aj postavami. Či už Cipriano, teta Franceska alebo Lorenzo mi tu moc chýbali. Jediný s ktorým mala Less ako-taký dialóg bol Lorenzo, hoci aj ten bol strašne kratučký. Áno jasné, viem že v tejto knihe ide predovšetkým o Alessandru vykreslenú v našom storočí, no aj tak mi to čosi ubralo na zážitku. Predsa len sú to jej rodina. 

Po prvom diely, po takej super oddychovke som bola neopísateľne nadšená a v momente keď som zistila, že bude aj pokračovanie už to nemohlo byť ani lepšie. Skutočnosť však bola iná. Nielenže to bolo neskutočne presladené, ako keby autorka absolútne stratila tú iskru s ktorou písala prvý diel. Každú chvíľu som očakávala glykemický šok . Doslova! Ani si neviete predstaviť ako ma to celý čas hnevalo. Nemám nič proti zlatému romániku, ale čo je to je moc. Čo sa stalo s tým, že všetko s mierou? Kam sa podela tá jedinečnosť, vznešenosť diela?! 

"Pokračuje ďalej, ide späť k tienistému radu dobrovoľníkov a ja sa pomaly poberám tiež. Som zvedavá, čo z Austina, ktorého som videla, je len sen, a čo je skrytou skutočnosťou." 

Cali bbyNové postavy ma tiež moc nenadchli. Napríklad zamilovaný princ, ževraj presná kópia Lorenza, vlastným menom Lucas. Je zlatý, fajn, ktorým nikto nič nepokazí. Drzý Rómeo, teda Austin bol v pohode, páčil sa mi, no prišiel mi až moc klasický zlý chlapec vytrhnutý zo Súmraku. Namyslená a žiarlivá Kendal, Jenna, alebo Austinova rozkošná sestra Jamie sú ďalšími menšími postavami, ktoré dotvárajú príbeh. Caterina sa správala ako úplný protiklad oproti prvej časti, kde bola hlavnou hviezdou. Nestíhala som sa čudovať. Hlavná postava, tentokrát Alessandra nie je až také neviniatko, za akú sme ju považovali. Spočiatku milé dievča, ktorú chce mať každý za bff, ale inak prekvapujúco naivná. Návšteva u Cat sa zdá byť z jej pohľadu ako brnkačka. Ale vysvetlí mi niekto, ako to spravila, že sa aklimatizovala tak rýchlo? Kurníkšopa, tomu som naozaj nerozumiem. Ako keby autorka zabudla, že píše dobrodružstvo dievčaťa zo, podotýkam, šestnásteho storočia. Ďalšia vec, s ktorou som bola prekvapená je to, ako ľahko tu dokážete predvídať. Ten koniec, presne ako sa to skončilo som tušila už niekde v polovici knihy. Ak čakáte nejakú akciu, zvraty, alebo drámu, rovno na to zabudnite a bežte si po Hunger Games. :D 

Skutočne ma sklamala, no bolo to určite aj mojou vinou, presnejšie veľkým očakávaním. Hold smola. Ja si radšej prečítam jednotku, lebo toto nemalo skoro žiadny zmysel. Ešte porozmýšľam či sa vrhnem aj na tretí diel, no fakt ma zaujíma čo si tam autorka vymyslí za nezmysli, keďže to má byť o Lucasovi a Cat.

Ďakujem spoločnosti Albatros Media za poskytnutie recenzného výtlačku.
Knihu si môžete kúpiť TU.

6 komentárov:

  1. Ja som nečítala ani jeden diel, ale chystám sa :) Pekná recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Suuper článok !! :)

    I love your style and your blog. Im so obsessed with this post. I love it !!
    ❥ ೋ.. I hope you like my blog too. ೋ.. ❥
    http://eeverywomen.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak já tuto knížku sem tam zahlédnu u někoho na blogu a nějak mi příjde, že chudák hlavní hrdinka procestovala už všechny doby a v každé má jiného kluka...:D.

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))