utorok 31. marca 2015

Knižné novinky *APRÍL

Marec sa už takmer skončil. Blíži sa jar, aj keď dnešné sneženie tomu nenasvedčuje. :D Každopádne v mesiaci apríl vyjde niekoľko super kníh. Poučka o podstate predvídateľnosti ma desí, čiže z nej bude pravdepodobne ďalšia úžasná "Greenovka". Šepotání znie tiež fajn, ale to asi takmer všetky z nich. :)


Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín - John Green 1.4.2015
Colin Singleton má vo vzťahu k nežnému pohlaviu svoj jasný typ – dievčatá, ktoré sa volajú Katherine. Má to však chybu – zakaždým od nich dostane kopačky. Stalo sa mu to už presne devätnásťkrát. Tento veľký fanúšik prešmyčiek má odrazu strach, že je odpísaný, lebo zo zázračného dieťaťa zrejme nikdy nevyrastie dospelý génius, a tak sa vyberie na road trip. Vo vrecku má desaťtisíc dolárov, za pätami krvilačného diviaka a na sedadle spolujazdca najlepšieho kamaráta s nadváhou a s nehynúcou láskou k Sudkyni Judy, ale chýba mu Katherine.

Šepotání - A. G. Howardová 1.4.2015
Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?



Baby z Brooklynu: Angie - Gemma Burgessová 1.4.2015
Navonok neskrotná, no vnútri beznádejne romantická Angie sa zobudí v hotelovej izbe, na stolíku má tritisíc dolárov a z predošlej noci si nepamätá vôbec nič. Život sa jej rozpadáva pred očami. Najlepšie priateľky sa s ňou nerozprávajú, nedarí sa jej nájsť si prácu v módnej branži a navyše sa jej rozvádzajú rodičia. Na bláznivej ceste životom, v ktorom nechýbajú súkromné lietadlá či luxusné žúry na jachtách, no ani špinavé stanice metra a hipsterské bary, šialené búrky, nárazové záplavy či otrasné skúsenosti z práce v obchode, spoznáva Angie samu seba, svoje túžby a spôsob, ako ich naplniť, a ešte aj také niečo, čomu sa hovorí skutočná láska. Jej spolubývajúce na tom nie sú o nič lepšie. Coco sa dopuje liekmi a nenávidí sa, Pia je na pokraji nervového zrútenia a rozchádza sa s jedným chalanom za druhým, Madeleine hľadá samu seba a Julia má veľký problém nájsť kohokoľvek, s kým by mohla chodiť.


Half Wild - Polodivý - Sally Greenová 7.4.2015
Vo svete smrteľníkov žijú dva znepriatelené tábory čarodejníkov, čiernych a bielych. O svoje miesto na život medzi nimi bojuje sedemnásťročný Nathan, všetkými nenávidený pre svoj pôvod. Je nemanželským synom Marcusa, najmocnejšieho a najukrutnejšieho čarodejníka na svete, a jediný, kto ho dokáže poraziť. Nathan získal od otca vzácny dar, magickú schopnosť, ale ak sa ju nenaučí ovládať, vystaví sa veľkému nebezpečenstvu. Za pätami má lovcov a tí sa nezastavia pred ničím. Chcú ho chytiť a donútiť otca zabiť.





Bohyne - Josephine Angelini 8.4.2015
Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos.Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silnější ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona. A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?



Pasca - Andrew Fukuda 8.4.2015
Ako zostať nažive vo svete, v ktorom sú ľudia považovaní za pochúťku? Gene, Sissy, David a Epap spolu so zvyšnými dievčatami z Misie urýchlene odchádzajú vlakom nevedno kam. Bojujú o holý život a snažia sa zachrániť jeden druhého. Existuje ešte nádej: liek. Vedia, že šanca na uzdravenie a šanca na lepší život pre všetkých existuje. Jediným cieľom je nedostať sa znova do pasce. Osud pripraví Genovi ďalšie prekvapenie…






Bozk z temnoty - Jaime Reed 15.4.2015
Samara Marshallová by si nikdy nepomyslela, že potom, čo sa zamiluje do kambiona a sama sa stane kambionkou, by ju mohlo čakať ešte niečo horšie. Lenže jej náhle výpadky pamäti, záhadné úmrtia a hrozba nebezpečenstva vznášajúca sa nad zvyčajne pokojným Williamsburgom majú čosi spoločné… Samara nielenže musí prísť záhadám na kĺb, ale je nútená si zodpovedať ešte jednu dôležitú otázku. Kam bude smerovať jej vzťah s Calebom? Jediný okamih ovplyvní celý jej život.





Škola dobra a zla 2 - Soman Chainani 22.4.2015
Návrat Sophie a Agathy domov nebol rozprávkovo úžasný, ako sa spočiatku zdalo. Po spustošení Gavaldonu záhadnými nepriateľmi sa obe dievčatá dostanú späť do Školy dobra a zla, kde ich čaká obrovské prekvapenie. Čarodejnice a princezné, zloduchovia a princovia už nie sú nepriatelia, celý rozprávkový svet je v chaose a všetci musia spojiť svoje sily pred hroziacou katastrofou. Zdá sa, že túto situáciu zapríčinila Agatha svojím neopatrným prianím iného šťastného konca – v ktorom by zostala spolu s Tedrosom. Teraz sa obe musia vrhnúť do boja, aby ochránili svojich milovaných...


Na ktorú sa tešíte najviac? 

2 komentáre:

Každý komentár poteší. :))