piatok 1. mája 2015

Knižné novinky *MÁJ

Máj lásky čas. Alebo nie? Tak či onak, verili by ste že už len tri mesiace do letných prázdnin? :o Istotne sa aj vy tešíte. Tento mesiac vychádzajú parádne knihy. Jedna lepšia než druhá. Toť nedávno som zháňala Fangirl po anglicky a hneď som sa na to dozvedela o slovenskom preklade. Šialené. Už by som si mala asi konečne prečítať Prvú striebornú, keďže už bude aj druhá kniha. A na Girl online si tiež brúsim zuby. :D 

Strácam sa v tebe - Jasinda Wilder 4. 5. 2015
Osemnásťročná Nell Hawthornová sa zaľúbila do svojho dlhoročného priateľa z detstva Kyla Callowaya. Ich mladá láska je krásna a budúcnosť je plná prísľubov. Potom však Kyle tragicky zahynie a Nell to navždy zmení. Na pohrebe sa prvý raz stretne s Kylovým starším bratom Coltonom. Obaja sa prebíjajú životom, ako najlepšie vedia. Asi o rok sa ich cesty znova skrížia v New Yorku. Colton pochopí, že Nell sa ešte vždy nezmierila s Kylovou smrťou. Ešte vždy v nej tlela bolesť, pocit viny a ľútosť. Vie, že by sa do toho nemal starať, ale nemôže si pomôcť. Cestu k sebe nenájdu ľahko a obaja majú svoje tajomstvá. Spolu sa však naučia, ako prekonať bolesť a ako zaceliť staré rany. Zistia, aké dôležité je odpúšťanie.



Magistérium: Železná skúška - Cassandra Clare, Holly Black 4. 5. 2015
Dvanásťročný Callum Hunt odmalička vie, že ak by sa niekedy zaplietol s mágiou, znamenalo by to preňho smrteľné nebezpečenstvo. Keď dostane pozvánku na vstupnú „železnú“ skúšku do magistéria, tajomnej čarodejníckej školy, rozhodne sa za každú cenu neuspieť. Lenže majster Rufus si ho napriek tomu vyberie za učňa. A tak chlapec prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou, ale aj zlovestnou históriou a neistou budúcnosťou. Žiakov tu učia čarovať a je to celkom zábavné, lenže zároveň ich pripravujú na to, že raz možno budú musieť zachraňovať svet pred Nepriateľom smrti. Call sa prvý raz v živote necíti ako čudák a dokonca verí, že si v magistériu nájde priateľov. Lenže železná skúška je iba začiatok a to najťažšie ho ešte len čaká.




Smrtiace rozhodnutie - Kathy Reichs 5. 5. 2015
Na montrealskej ulici zastrelia deväťročnú Emily Anne Tousaintovú. Mladá tínedžerka zmizla z domu v Severnej Karolíne a stovky kilometrov odtiaľ sa našli zvyšky kostry, ktorá by jej mohla patriť. Tempe Brennanová sa na vlastnú päsť púšťa do nebezpečného vyšetrovania v prostredí, kde zlo veľmi často nosí masku a ukrýva sa.




Rosemary Beach : Hranice nevinnosti - Abby Glines 5. 5. 2015
Bohatý syn rockové hvězdy a odvážná venkovská holka z Alabamy. Dva nevlastní sourozenci, dva rozdílné světy a jedno osudné léto v Rosemary Beach. Poslední věc, o kterou by Blaire Wynnová stála, je nastěhovat se k nové rodině svého otce v Rosemary Beach na Floridě. Po smrti své matky ale nemá jinou možnost. Když dorazí do přímořského letoviska bohatých v otlučeném pick-upu a s pistolí pod sedačkou, je jí jasné, že sem jako dívka z chudého venkova Alabamy nikdy nezapadne. Ještě víc ji zklame, když zjistí, že její otec odjel do Paříže a nechal ji tu jen s nevlastním bratrem Rushem Finlayem. Rush je cynický a povýšený syn nechvalně známé rockové hvězdy. Je sice rozmazlený, ale taky nádherný… Rush však skrývá tajemství, které může zničit celý Blaiřin svět. Dozví se Blaire, co před ní skrývá dřív, než jejich vztah zajde příliš daleko?

Fanúšička - Rainbow Rowell 12. 5. 2015
Obe sestry majú osemnásť a idú na výšku. Wren nečakane vyhlási, že nechce v internáte bývať s Cath, aby bola nezávislejšia. Dvojčatá sa rozdelia a Cath je vydaná napospas namosúrenej spolubývajúcej a jej očarujúcemu frajerovi. Jej profesorka si myslí, že fanfiction je koniec civilizácie, a pekný spolužiak sa chce rozprávať iba o slovách... Popri tom všetkom sa Cath ustavične bojí o milujúceho, no zraniteľného otca, ktorý ešte nikdy nezostal sám. Otázka znie: Zvládne to Cath? Dokáže to, aj keď ju Wren nebude držať za ruku? Je pripravená žiť vlastný život? A chce vôbec vykročiť vpred, ak to znamená, že musí opustiť Simona Snowa?




Mačací gén: Reštart - Thomas C. Brezina 13. 5. 2015
Katie Collinsová, pre ktorú nie je nijaký múr privysoký a nijaká noc príliš tmavá, opúšťa svoj domov na ostrove St. Jeremy, aby ochránila seba a svoje tajomstvo. Sama, so zmeneným menom, začína nový život v New Yorku. Komu však môže dôverovať? Skutočne sa striasla svojich prenasledovateľov? Voľné pokračovanie úspešného románu Mačací gén prináša dramaticky a citlivo vyrozprávaný príbeh, napínavý až do konca.


Girl Online - Zoe Sugg 18. 5. 2015
Jej prvotina je príbehom dospievania a prvej veľkej lásky obyčajnej baby v súčasnom predigitalizovanom svete. Penny bloguje pod supertajným nickom GirlOnline o všetkom, čo ju trápi, o priateľstve, o chlapcoch, o škole, o svojej šialenej rodine, a dokonca aj o záchvatoch paniky. Keď sa Penny strápni na školskom predstavení a video zahltí Facebook aj YouTube, akoby zázrakom jej rodičia prijmú pracovnú ponuku, vďaka ktorej strávia Vianoce v ďalekom New Yorku. Tam stretáva pekného Noaha s gitarou prevesenou cez chrbát. Penny sa zrazu zamiluje až po uši a na svojom blogu zachytáva každý okamih strávený s „brooklynským chalanom". Lenže aj Noah pred ňou skrýva jedno tajomstvo. A keď sa to tajomstvo prevalí, ohrozí nielen Penninu anonymitu na blogu, ale aj jej najbližších priateľov.


Druhá strieborná kniha snov - Kerstin Gier 20. 5. 2015
Liv je zdesená: Top Secret pozná jej najtajnejšie tajomstvá. Ale odkiaľ? A čo pred ňou skrýva Henry? Aká tajomná postava vyčíňa v noci v nekonečných chodbách snového sveta? A prečo je zrazu jej sestra Mia námesačná? Nočné mory, záhadné stretnutia a divoké naháňačky Liv vôbec nedovolia, aby si počas spánku oddýchla. A pritom sa už aj cez deň musí vyrovnať s veľkými problémami novopečenej patchworkovej rodiny vrátane intrigánskej starej mamy. A tiež so skutočnosťou, že existujú ľudia, ktorí s ňou majú nevybavené účty – rovnako cez deň ako aj v noci... Druhý diel napínavej snovej trilógie od bestsellerovej autorky Kerstin Gierovej. 



Jazdci časom: Absolútna vojna - Alex Scarrow 25. 5. 2015
Cestovanie časom môže zničiť náš svet. A teraz ide naozaj do tuhého! Časová vlna vymazala z dejín Abrahama Lincolna – významného amerického prezidenta. Pri Liamovom pokuse zistiť, čo sa vlastne stalo, oblafne prezident Lincoln aj Jazdcov časom a ocitne sa na ich základni v roku 2001. Bez Lincolna sa však Americká občianska vojna nikdy neskončila – táto nekonečná a absolútna vojna trvá už 150 rokov a teraz hrozí, že premení svet na večné bojisko. Túto misiu zachráni len Maddy. Musí prinútiť obe bojujúce strany vyhlásiť dočasné prímerie, aby mohli Jazdci časom zachrániť budúcnosť sveta.


Na ktorú sa tešíš najviac ty?

6 komentárov:

  1. Moc pěkný článek. :) Já osobně se nejvíc těším na Fangirl. :)
    http://behindthebookshelfcz.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem <3 Ja tiež, počula som na ňu samé chvály, tak snáď nesklame. :D

      Odstrániť
  2. Pěkný článek, už vím co bych si chtěla přečíst.. :-)

    Ráda bych tě pozvala na svůj blog
    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem <3 Rada som pomohla :D

      Ďakujem za pozvanie, určite naň zablúdim. :)

      Odstrániť

Každý komentár poteší. :))