sobota 16. novembra 2013

Tigrova kliatba : Coleen Houcková - Recenzia

Anotácia:
Kelsey je obyčajná stredoškoláčka, ktorá si zháňa na leto brigádu. Nájde si prácu v cirkuse, kde jej pozornosť upúta nádherný biely tiger Dhiren. Kelsey sa cíti v tigrovej spoločnosti veľmi dobre, a tak s ním trávi voľný čas a číta mu svoje obľúbené básne. Aká je však prekvapená, keď sa znenazdania objaví zaujímavý pán Kadam z Indie, aby si tigra odviezol a ponúkne jej, aby ho odprevadila do Indie. Tam Kelsey zistí, že tiger Dhiren je v skutočnosti zakliaty indický princ Ren. Začína sa úžasné dobrodružstvo plné nebezpečenstva, napínavých chvíľ a nástrah v džungli. Kelsey sa musí postaviť svojmu strachu a preukázať odvahu nielen v boji za oslobodenie Rena, ale aj v boji so sebou – má podľahnúť nádhernému princovi alebo sa vrátiť späť domov?
  • Autorka: Colleen Houcková
  • Originálny názov: Tiger´s Curse
  • Počet strán: 406
  • Preložil: Martin Polakovič
  • Vydavateľstvo: CooBoo / Albatros Media
  • Moje hodnotenie: 5/5

Kelsey skončila štúdium na strednej škole. Úspešne zmaturovala a teraz si hľadá brigádu. Znudená úradníčka jej, hneď ako príde, ponúkne prvú prácu čo má po ruke. Prijme ju a tak teda hor sa do cirkusu! Keďže si práca vyžaduje stálu prítomnosť v cirkuse, ostane tam na dva týždne. Pri príchode ju členovia privítajú a postupne prijmú medzi seba. Čímsi ju fascinoval a je vskutku unesená. Pri prvom stretnutí s tigrom je uchvátená. Nie len jeho krásou, či jeho neuveriteľnými kobaltovými očami. Akoby mu rozumela. Nielen že si ho obľúbi, no začne za ním chodievať pravidelne.  Prvý dotyk všetko zmení. Pridá na pocitoch. Chce aby bol voľný. Ku koncu dvojtýždňovej brigády sa v cirkuse náhle objaví biznismen, pán Kadam. Porozpráva Kelsey príbeh o dvoch princoch. Dhirenovi a Kišanovi. Je prekvapená, keď dostane ponuku odprevadiť Rena späť do Indie. Ponuku neodmietne a je pripravená vyraziť. Z nevinnej cesty sa však stane presný opak. Hľadanie spôsobu ako kliatbu zrušiť nie je však také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Čakajú nás komplikácie, prekážky, prekvapenia, priemerná romantika ale aj štipka humoru.

V kníhkupectvách som si knižku veľakrát obzerala a rozmýšľala či si ju kúpim no nestala sa tak ani raz. Vždy vyhrala iná. Nerozumiem ako som ju tam mohla nechať ležať. Že som si ju neprečítala skôr! Brutálne krásna obálka uspokojí naozaj každé oči. Keď ju držíte v rukách je ešte krajšia. Takisto aj kompozície alebo zdobenie.

Príbeh sa začína jednoducho, ničím moc zaujímavo. Pomaly sa krok za krokom rozbieha a graduje. Nesie sa pokojne a romantiku doslova cítiť z každej stránky. Autorka nám vyrozpráva pomocou dlhých a ľahko čitateľných opisov príbehy každej postavy. Povesti a báje sú nezvyčajné.  Indické prostredie je u mňa vítané a vidím to na super zmenu prostredia. Kapitoly v ktorých sa Kelsey a Ren ocitajú v nehostinnej džungle ma vážne upútajú. Celkové prostredia knihy v ktorých sa odohráva sú krásne opísané. Niekto by možno povedal, že je to nudné a príliš zdĺhavé, no mne  sa to páčilo. Mohla som sa tak presne vžiť do knihy. Lepšie si to predstaviť. Bolo to ako keby som bola doslova pri nich. 

Postavy som si obľúbila a sadli mi perfektne. Kelsey mi zapadá do kategórie mladých dievčat, ktoré sú odhodlané spraviť niečo pre druhých aj keď to stojí isté riziko. Nebála sa. Neprekážalo mi na nej skoro nič. Zhodla som sa napríklad s jej názorom a pocitmi ohľadom lietania. Jediná chyba u nej bola tá, že nachádzala výhovorky, prečo by nemohla byť s Renom a že sa mu spočiatku vysmievala, pretože používal formulky, ktoré jej nič nehovorili. 

Princovia z dávnej Indie, budúci nástupca kráľa Dhiren a jeho o niečo mladší brat Kišan sú iná káva. V minulosti sa poškriepili, jeden zradil druhého a dôvod ich kliatby bol na svete. Obaja sú vykreslený ako charizmatický, dominantný, šarmantný a najmä príťažlivý mladí muži. To naozaj musia byť všetci princovia alebo muži vysokého postavenia taký dokonalí ? ...nevravím však že by mi to prekážalo. ;) Kišan sa tam objavil pomenej než jeho brat, no myslím si, že v druhom diely sa ešte len ukáže čo sa v ňom skrýva. A že nás prekvapí. 

Príbeh je skvelo vymyslený, zapadá to do seba fajn. Keď príde do tuhého zabudnú na svoje spory s spoločne si pomáhajú.  Prvú úlohu čo mali splnili. Napriek tomu, že pán Kadam začal ako úplný čudák, skončil ako príjemný a milý starý muž. Koniec knihy som si predstavovala trochu inak, no ani toto nebolo tak strašné. Na svoje si podľa mňa prídu milovníci fantasy ako som ja, alebo aj romantiky. Druhá kniha má názov Tigrova misia a teším sa na ňu ako malé batoľa. V Tigrovej kliatbe nájdeme na úplnom konci aj ukážku z druhej knihy.  Má názov wau. A presne na to som sa zmohla ja ja po prečítaní. Wau! 


Ďakujem vydavateľstvu Albatros Media za poskytnutie recenzného výtlačku. 
Knižku si môžete kúpiť TU.

2 komentáre:

  1. Aj u mňa sa stávalo, že som sa rozhodovala medzi touto knihou a ešte inou, no vždy vyhrala tá iná. Po tejto recenzii konečne dostane hádam šancu a kúpim si ju :) som zvedavá.

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))