piatok 2. januára 2015

Knižné novinky *JANUÁR

Spolu s novým rokom nám január prinesie dosť skvelých kníh. Fanúšikovia The 100 sa môžu tešiť na pokračovanie, spolu s Cat Crawfordovou pokračovať v dobrodružstve alebo konečne si prečítať dlho očakávané poviedky o Tobiasovi z Divergencie. Tu ich máme: 

21.deň - Kass Morgan 12.1.2015
Už stovky rokov na Zem nikto nevkročil – až doteraz.

Od pristátia stovky odsúdencov uplynulo už 21 dní. Sú to jediní ľudia, ktorí žijú na planéte... alebo si to aspoň myslia. Tvárou v tvár neznámemu nepriateľovi sa Wells pokúša udržať skupinu pohromade. Clarke sa zatiaľ snaží odhaliť tajomstvo údajne opustenej planéty a pomôcť Bellanymu nájsť jeho sestru – bez ohľadu na možné následky. A na vesmírnej stanici musí Glass podstúpiť neľahkú voľbu medzi osudovou láskou a samotným životom. V tomto vzrušujúcom pokračovaní knihy Prvých 100 autorka odhaľuje neuveriteľné tajomstvo, spochybňuje všetky základné istoty a testuje pevnosť ľudských vzťahov. A ak chce sto odsúdencov prežiť, musia si uvedomiť, že existuje len jediné riešenie – zabudnúť na všetky spory a spolupracovať.

Kráľovná Tearlingu - Erika Johansenová 13.1.2015
V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani čiernu mágiu. Hoci Kelsei koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.Kráľovná Tearlingu je fascinujúci dobrodružný príbeh utajenej kráľovnej a jej nebezpečnej cesty na trón. Je to príbeh o sile priateľstva, ktoré odolá aj najtemnejšej mágii.


Môj nie tak sladký život - Rachel Harrisová 19.1.2015
Cat Crawfordová chce byť normálna – teda aspoň natoľko normálna, ako môže byť niekto z Hollywoodu. Zdá sa, že osud jej prianie naplní: má úžasného priateľa Lucasa, skvelú sesternicu Alessandru, ktorá s ňou býva, a otca, čo sa plánuje po druhý raz oženiť, tentoraz však s fantastickou budúcou nevlastnou mamou. Všetko vyzerá idylicky až do chvíle, keď sa jej hýrivá matka neobjaví v televízii s tým, že chce svojej dcére povedať niečo dôležité... a v médiách, ako inak, vypukne šialenstvo. Lucas Capelli vie, že jeho osud je vo hviezdach zapísaný po boku Cat, a preto sa zo všetkých síl snažil, aby ju získal. Lucas má však, nanešťastie, svoje vlastné problémy, s ktorými bude musieť zápasiť. Keď sa odhalia tajomstvá, objavia sa klebety a svet všetko sleduje, Cat s Lucasom si uvedomia, že ak chcú zostať spolu, nečaká ich len boj s osudom... tentoraz však ide skôr o boj s ich vlastnou neistotou. A ešte aj o tých, čo sú im stále v pätách...

Planoucí hvězda - Moira Young 21.1.2015
Saba je odhodlaná vzít osud pevně do svých rukou a porazit DeMala. Ten se rozhodl vybudovat Nový Eden – místo, kde mají místo jen mladí a zdraví, kteří budou věrně sloužit jeho zájmům. Zároveň místo, kde ovšem nemají místo staří, nemocní ani neposlušní. A Saba by se mohla stát spoluvládkyní Nového Edenu. A DeMalo jí nabízí dokonce ještě svůdnější nabídku, které prakticky nejde odolat. Ovšem musela by zradit své přátelé i vše, v co do teď věřila. Jak se Saba rozhodne? Dokáže změnit doslova celý svět?

Cesta nikdy nebyla nebezpečnější a zrada číhá i v těch nejméně tušených místech v dech beroucím závěru trilogie Krvavá cesta.


Štyri - Veronica Roth 30.1.2015
Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. 

O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.

Na ktorú sa tešíte najviac?

5 komentárov:

  1. Celkom ma zaujala Veronica Roth :)


    Posledne dni sviatocnej giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/12/stastne-vesele-vianoce.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Môj nie tak sladký život má krásnu obálku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne súhlasím, táto séria ich má už od začiatku. :)

      Odstrániť
  3. Už som veľmi zvedavá na Kráľovnú Tearlingu. Mám rada high fantasy a podľa toho, čo som čítala, to vyzerá celkom nádejne.

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))